Vorige week is de Legend of the Veil voyage geïntroduceerd. Deze nieuwe voyage, onder de vlag van Athena’s Fortune, blijkt een genot voor de spelers die even een uurtje Sea of Thieves willen doen! Wat mag je er van verwachten?

Eind 2020 schreef ik een re-review van Sea of Thieves en heb ik een aantal punten ter verbetering genoemd. Eén van mijn voornaamste punten was dat ik graag zou zien dat de ontwikkelaars voyages zouden toevoegen die korte speelsessies mogelijk maken. Tussen 2018 en 2020 was het namelijk zo dat je toch al snel drie uur moest varen om enigszins progressie te boeken. Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn er op dit vlak verschillende stappen ondernomen.

De ontwikkelaars van Rare hebben verschillende voyages en quality of life updates geïmplementeerd waardoor je prima een uurtje Sea of Thieves kunt spelen en toch vooruitgang boekt. Ik denk hierbij aan de nieuwe Merchant voyage, waar je naar gezonken boten op zoek gaat. Ik denk aan de Gold Hoarder voyages, waar je een Vault probeert te vinden en uiteraard leeg plundert. Om het tempo er goed in te houden hoef je tevens niet meer eerst een half uur bezig te zijn met het vullen van je boot. Je kunt nu gewoon een aantal kratjes hout en kanonskogels kopen. Ideaal!

Legend of the Veil

Het enige departement binnen de Sea of Thieves waar vernieuwing nog niet was doorgevoerd, was onder de Pirate Lord himself. Athena’s Fortune moest het al een aantal jaren met dezelfde langdradige voyages doen. Daar is sinds vorige week gelukkig verandering in gekomen. Er is een nieuwe voyage toegevoegd, genaamd Legend of the Veil, én het progressiesysteem voor Athena’s Fortune kent nu een nieuwe level cap van 30. In bovenstaande deep dive video wordt de nieuwe voyage uitgelegd.

The Legend of the Veil is een voyage die exclusief voor Pirate Legends beschikbaar is. Het is een soort mengelmoes van verschillende voyages. Er zitten enkele aspecten in de voyage die erg op een Tall Tale lijken; een boekje vol puzzels, exploratie van eilanden en verhaalvertelling die tussendoor geboden wordt. Er zitten ook aspecten van andere voyages in verwerkt, zoals het opsporen van gezonken scheepswrakken of het gevecht met phantoms en ghost ships aangaan. En, veel belangrijker, er zitten tevens een aantal nieuwe elementen in verwerkt, zoals het slopen van forts. Bovendien zit er in iedere voyage een flinke variatie, waardoor geen enkele Legend of the Veil voyage hetzelfde aan zal voelen. Op basis van de beschrijving en de video was ik dus behoorlijk enthousiast en ben ik samen met YazNL, Pethor, MKLD Richard, JDM Blackcrow, Jurbur en hoofd SoT-opleiding The Enflamer, de proef op de som gaan nemen.

Wat een verademing!

Afgelopen week heb ik de Legend of the Veil voyage zes keer gedaan. De variatie in gameplay pakt erg goed uit. De voyage is vanaf iedere willekeurige outpost te starten en stuurt je naar eilanden die over het algemeen in diezelfde regio liggen. Het tempo in de nieuwe voyage zit er goed in en met de beschreven variatie zit het ook wel goed. Na een klein half uurtje heb je een tweetal verschillende opdrachten uitgevoerd die iedere keer anders zijn en ben je klaar om aan de eindmissie te beginnen. Deze eindmissie is een episch gevecht op zee, waarbij je 3 forts moet uitschakelen, die tezamen zorgen voor een kolkende wervelwind rondom het hoofdfort.

Het uitschakelen van het hoofdfort vraagt de nodige actie en op een Gallie in ieder geval ook een goede taakverdeling. Je zult namelijk behoorlijk wat schade moeten maken voordat het fort gesneuveld is, maar je zult ook behoorlijk wat kanonskogels incasseren. Samenwerking is key!

De zeeslag wordt met veel sfeer ondersteund. De groene belichting rondom het fort is ronduit indrukwekkend te noemen en de muziek is wederom spot-on. De ontwikkelaars hebben zichzelf weer weten te overtreffen.

Daarnaast is de beloning substantieel te noemen! Binnen de 45 minuten dat deze voyage duurt zul je al snel een kleine 60k-80k binnenhalen, waarvan een aanzienlijk deel uit Athena loot bestaat. Ook zal je binnen deze tijd jouw Athena Emissary vlag op grade 5 weten te zetten. Dat is nog eens een verademing! Want laten we eerlijk zijn; de Thieves Haven runs komen iedereen de neus uit en de beloning was om te janken. Dus. Ga je een avondje van twee uur Sea of Thieves spelen? Dan zul je twee voyages kunnen doen, ruim 150k binnen halen en tevens een half level Athena’s Fortune progressie boeken. Hear Hear!

Er is nog werk aan de winkel

De nieuwe voyage zorgt er wat mij betreft voor dat het nu op alle fronten in Sea of Thieves mogelijk is om korte speelsessies te hebben. Dat is voor gamers die ook graag andere games spelen, of spelers met weinig tijd, een mooie en noodzakelijke stap geweest. Om de game echter fris en fruitig te blijven houden, zullen de ontwikkelaars komende jaren mijns inziens een aantal stappen moeten blijven zetten. Collega redacteur Niels schrijft er deze week een artikel over, waarin hij voor een Sea of Thieves 2.0. pleit. Ik heb al een sneak peak van zijn artikel gelezen en kan alleen maar beamen wat hij schrijft. Ben je benieuwd naar zijn out-of-the-box ideeën? Houd dan vooral de XBNL-website in de gaten!

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Cheers!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
The Enflamer
The Enflamer
6 maanden geleden

Goeie avond Rik, Ook ik was hier van onder de indruk. De anderen facties hadden al een overhaul gehad maar Athena’s fortune nog niet. De pluspunten in vergelijking met de andere Athena`s De kans dat je steeds het zelfde doet is klein. Je wordt rijkelijk beloont Je wordt zeker emissary grade 5 Opmerkelijk is hier wel dat in het verleden toen in 22-4-2020 Ships of Fortune werd gelanceerd, dat er een Athena emissary loop was. Mensen werden grade 5 Athena emissary haalde de emissary voyage op, stemde de vlag er af en op. Gingen de emissary voyage doen werden daar… Lees verder »