Het jaar 2015 was zo slecht nog niet, maar toch werden er titels naar 2016 uitgesteld. Daarom is 2016 een mooi jaar om al die uitgestelde games te lanceren! Welke games worden tof en bereiken hierdoor mijn Most Wanted lijst?

Stiekem ben ik nog helemaal niet klaar voor 2016! Ten eerste heb ik een backlog van hier tot Tokio en ten tweede zijn de games ook nog eens van formaat XXL (ik heb inmiddels 100 uur in The Witcher 3 zitten). Voordat ik dus klaar ben met mijn backlog, heb ik iedereen denk ik al een fijne kerst voor 2016 gewenst. Anyways, we kijken vooruit, dus tijd om wat toffe games uit 2016 naar voren te halen! Mijn volgorde is niet chronologisch, maar echt volgens ‘Most Wanted’ met mijn meest begeerde titel pas aan het einde (spannend hè?)

8. Hitman

Hitman

Al meer dan 10 jaar ben ik fan van Hitman! Ik heb alle titels liggen en elke keer is het weer genieten! Ik was wel verbaasd dat Hitman in 2015 een soort reboot zou krijgen. Niet echt een vervolg, maar gewoon een hele grote game! Jammer genoeg werd de game naar 2016 uitgesteld, maar dat mag de pret niet drukken! In dit deel gaan we als vanouds sluipend aan de gang! Wachters ombrengen en hun outfit jatten, gif in het eten doen, een kroonluchter laten vallen, noem maar op. Maar dat is dus niks nieuws. Wat wel nieuw is, is de DLC en de levensduur van het spel. De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven dat Hitman regelmatig gratis nieuwe missies zal krijgen zodat je kan blijven spelen. Als die missies nou ook van hoogstaand kwaliteit zijn en niet enkel bezigheidstherapie, dan vind ik het prima!

7. Homefront Revolution

Homefront2

Ik heb deel 1 niet eens gespeeld (ja, backlog is nog groter dan alleen games uit 2015), maar toch wil ik dit vervolg graag spelen! Op de Gamescom werd een trailer getoond en ik had aan het einde gewoon een brok in mijn keel, wtf? De trailer was zo goed, dat ik dacht: ‘welk spel is dit joh?’ Het bleek Homefront Revolution te zijn. Later kwam daar ook nog gameplay bij en ik was gelijk verkocht! Je speelt nu als guerrilla strijder in een verwoeste wereld (tevens wel met prachtige graphics). Je kan als strijder allerlei middelen maken om de Noord-Koreanen eens flink te grazen te nemen! Dat trouwens ook nog eens, Noord-Korea. De game is namelijk echt een alternatieve geschiedenis waar Noord-Korea wel groot genoeg is om de United States binnen te vallen, een interessant scenario dus. Mede dankzij de gameplay trailers heb ik dus zin om deze game eens flink te spelen in 2016!

6. Kingdom Come: Deliverance

KingdomCome

Op dit moment ben ik bezig met The Witcher 3 en door het spel merk ik dat ik toch liever in Middeleeuwse tijden speel, dan tegenwoordige of futuristische scenario’s. Kingdom Come: Deliverance streeft er naar om een game te zijn waar niks is geromantiseerd. Het zijn de Middeleeuwen, het is kut, het is koud, er is oorlog, mensen zijn lelijk, vrouwen hebben hangtieten door gebrek aan BH’s, er is te weinig voedsel, deal with it. Het spel ziet er prachtig uit en ik heb volle vertrouwen in de ontwikkelaar! Ze zullen hopelijk een goed verhaal neerzetten in een boeiende periode, zonder al te veel bugs. Wil je meer weten over deze game? Lees dan hier mijn vrij uitgebreide aankondiging van de beta in januari.

5. Dishonored 2

Dishonored2

Dishonored was voor mij een titel uit het niks. Het had wat weg van Half-Life gecombineerd met Thief qua gameplay en het sloeg aan bij mij. Het werkte allemaal soepel, de stijl van graphics was een beetje wennen maar daar let je na een tijdje niet meer op. Het klopte allemaal, de sfeer, muziek, personages, gadgets, krachten en het feit dat je allerlei richtingen op kon. Het was dus niet lineair, maar je kon via meerdere wegen je doel bereiken en daar ben ik fan van! In Dishonored 2 hoop ik op meer van hetzelfde. Er hoeft niet eens veel bij. Gewoon het verhaal doorzetten en je bent er al! Zo moeilijk is dat niet, toch?

4. Gears (of War) 4

Gears4

Zo’n lijst van 2016 is niet compleet zonder Gears (of War) 4! Laatst heb ik oudere delen van Gears of War gespeeld en het is stiekem toch wel weer genieten! Daarom kijk ik best uit naar deel 4. Ik ben wel even klaar met Marcus Fenix, maar gelukkig hebben we een nieuw team in Gears 4. Het was een beetje jammer dat de gameplay demo zo donker was. Beetje smokkelwerk als je het mij vraagt. Zo kan je mooi alle belichtingseffecten op de achtergrond zetten i.p.v. mee pronken. Sowieso voelde de gameplay demo op de E3 een beetje gerushed. Hopelijk krijgen we een ijzersterke game in 2016 en niet zo’n game met het bericht van ‘jongens, we moeten een grote exclusive hebben, raffel maar af, dan komt ie in ieder geval uit’. Geen Ubisoft-tje pullen zeg maar. Ik hoop natuurlijk meer te zien op de E3, want deze game zal ongetwijfeld in het najaar uitkomen.

3. Crackdown 3

crackdown3

Een game die ik liever in 2015 zou willen hebben, maar helaas pas in 2016 komt, is Crackdown 3! Misschien wel één van de redenen dat ik vroeger een Xbox 360 kocht en nu dus een Xbox One. In deze cartooneske game ben je een super agent die allerlei superkrachten kan gebruiken om vijanden van de stad neer te halen. Niet zomaar krachten, nee, we hebben het over honderden meters ver springen en gebouwen beklimmen met epische sprongen! Ik weet nog wel dat ik verliefd was op de auto die, naarmate je blauwe orbs verzamelde, met je mee transformeerde. Helaas kwam later Crackdown 2 uit en die moeten we gewoon maar snel vergeten, want mijn passie nam gelijk af. Toen deel 3 werd aangekondigd kreeg ik gelijk weer het oude Crackdown gevoel, maar dan met de technologie van nu. Meer verwoesting, betere vijanden en natuurlijk de stem van The Agency die jou door je missies leidt. Je kon op de Xbox 360 al over de hele stad uitkijken met Crackdown, maar dat is nu nog mooier op de Xbox One! Ik ben benieuwd hoe cloud computing uit zal pakken voor deze game en wat de multiplayer gaat bieden. Al is het alleen maar met z’n allen aankloten in de stad, dan vind ik het al mooi!

2. Deus Ex: Mankind Divided

deusexheader3

De crème de la crème, de cyberpunk in optima forma, Deus Ex! Ik was nog van plan om deel 1 en 2 opnieuw te spelen, maar toen kwam het najaar van 2015 en de games vlogen mij om de oren! Deus Ex: Mankind Divided speelt zich drie jaar na Human Revolution af en je speelt wederom met Adam Jensen! Er heerst nu een soort Apartheid op het gebied van de augmented, mensen die allerlei mechanische snufjes in hun lichamen hebben. Ze worden als minderwaardig gezien, omdat ze een stukje minder mens zijn volgens de massa. Deze Apartheid zet gelijk de toon voor de wereld en maakt gelijk een mooi scenario voor het vierde deel van Deus Ex! Ik kan in ieder geval niet wachten om met Adam Jensen eens flink op jacht te gaan naar degene die de wereld in zo’n staat van Apartheid brengt.

1. Mafia III

MafiaIII_CisternShootout_01

Ooit, als 12 jarig jochie, speelde ik Mafia 1. Misschien wat te gewelddadig voor mijn leeftijd, maar fuck it, GTA 3 kwam toen ook uit en speelde ik ook. In 2010 kwam het vervolg op de parel, Mafia 2. Daar was ik wat minder over te spreken. Het was alsof een mooie onafhankelijke productie ineens een dikke Hollywood saus over zich heen kreeg gegoten zodat de massa het leuk zal vinden. En toen, vorig jaar op de Gamescom, waar ik samen met Martin en Dante op de bank van 2k Games zat, werd Mafia 3 aangekondigd! We zagen de gameplay trailer die later ook online kwam en ik was gelijk hyped! Mafia 3 is een potentiële Game of the Year kandidaat! Ik was natuurlijk ook wel sceptisch, want ik was ook hyped toen Mafia 2 uitkwam en dat bleek uiteindelijk toch een kleine tegenvaller qua verhaal en diepgang. Sowieso zal Mafia 3 een soort Godfather-systeem krijgen waar je je eigen maffia familie kan managen en mensen kan aanwijzen als capo en soldaten. Dat werkte in The Godfather 2 behoorlijk goed, dus ik hoop dat Mafia 3 dit systeem jat en goed uitvoert! We gaan het misschien in april wel meemaken!

De andere titels van 2016

Natuurlijk zijn er nog vele andere titels die in 2016 uitkomen waar ik naar uitkijk, bijvoorbeeld Final Fantasy XV, maar anders wordt de lijst zo lang. Ook heb je nog ReCore, waar we weinig van hebben gezien, maar de mensen van Metroid Prime ontwikkelen het spel en dat is een goed teken. Verder hebben we natuurlijk nog Far Cry Primal, The Division, Doom en hopelijk Mass Effect Andromeda. 

Een game als Quantum Break kan mij niks schelen en Sea of Thieves moet zich ook nog bewijzen, dus dat zijn waarschijnlijk de spellen die ik links laat liggen. Ondanks deze twee minder boeiende games wordt 2016 genieten! Welke spellen kijken jullie naar uit in 2016? Drop je lijstje lekker in de comments!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

The Division niet in je top?! 😮

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Nee, de hype is voor mij voorbij. Ziet er leuk uit, maar moet zich wel bewijzen alvorens ik hyped raak. Het is ubisoft en dus riskant, hehe