Och man, ik ben er wel zo klaar mee. Ook deze launch van de nieuwe Call of Duty weer. Ik weet niet waarom, maar iedereen wordt tijdens de launch nog net even lekker opgegeild. De media laat veel te hoge scores achter en de rest haalt het spel gewoon blind uit de schappen. En waar gaat het weer op uitdraaien? Juist, frustrerende game-avonden! 360 quickscopers, smerige campers en een kutverbinding omdat je zelf niet host bent. En als de gameplay of setting nu eens lekker anders wordt. Helaas, we krijgen een titanfall-update. Het is nu nog sneller, nog meer richting Quake en Unreal, games die me nu echt niet meer trekken. Ja, tuurlijk heb ik ze die tijd helemaal plat gespeeld, maar dat hebben we nu wel gehad. Die tijd is gewoon voorbij.

12-jarige jochies

Unreal Tournament 2004Als ik nu lekker wil gamen, wil ik me niet urenlang focussen op drukke actie. Vooral niet in combinatie met een continue competitieve druk en een structurele uitgescheldsessie van 12-jarige jochies die het hele medisch woordenboek kennen.

Dan is het leuker om lekker coöp te doen, geen gezeik. Lukt het niet? Doe je het lekker nog een keer. Ik vind het leuker om met elkaar te spelen dan tegen elkaar. Ik hoor je denken: maar team-deathmatch doe je toch ook met je matties? Nee! Je zit weliswaar in hetzelfde team, maar elk potje is het weer vechten om de hoogste plek in de hitlijsten. Dit samen met het feit dat je je KD-ratio altijd op peil moet houden is precies wat ik bedoel met continue competitieve druk.

Succesrecept

Of het is de tijd, of het is een bewustwording en misschien wel een combinatie van beiden. Ik ben er in elk geval wel klaar mee, de formule is simpelweg uitgewerkt, op naar wat nieuws. Het is nu al begonnen met Destiny, maar het recept voor de komende jaren is een single-multiplayer-mix op een bedje van stevige RPG-elementen en een filmische saus, mark my words. Kijk maar alvast naar The Division, Evolve en zelfs The Crew.

COD met pensioen

Ik ga de nieuwe coöp van Advanced Warfare trouwens wel helemaal uitchecken en misschien zelfs af en toe nog een nostalgisch potje TDM met vrienden doen. Voor de rest is Call of Duty gewoon helemaal klaar, uitgespeeld en uitgemolken. Je werk zit er op en je kunt gerust met pensioen.

EvolveMocht Activision mijn advies toch niet aannemen, dan heb ik nog wel een paar ideetjes om de game nieuw leven in te blazen. Hoe gaaf zou het zijn als de setting zich weer eens zou verplaatsen naar het verleden. WO I, II of Vietnam ofzo. Het is alweer jaren geleden dat er een triple A tweede-wereldoorlog-shooter is afgeleverd. Daarnaast zou een wat tragere gameplay met een tactisch element er ook voor zorgen dat je toch meer als team moet spelen. Kijk dus niet alleen af bij Respawn, maar kijk ook eens naar Turtle Rock’s Evolve.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties