Al jaren wilde ik eens naar de gamescom toe en nu mocht ik eindelijk. Gewapend met een perskaart en enkele afspraken rende ik van hot naar her. Maar ik wilde meer zien. Ik kwam erachter dat als je maar genoeg wilt, er weinig deuren gesloten blijven.

Ace Combat 7, Sonic Forces, Strange Brigade, LEGO Ninjago, The Evil Within 2 en Dragonball FighterZ. Mijn agenda is redelijk gevuld tijdens de Gamescom. Er is echter nog zo veel meer te zien, maar een hoop dingen zitten achter gesloten deuren, of een dikke rij mensen verscholen. Wat te doen als je toch alles wilt zien?

EA party

We beginnen bij EA. De uitgever heeft een enorme hal volgestouwd met stations waar je EA games uit kunt proberen, locaties waar je drankjes kunt halen en waar je gewoon even aan de drukte kunt ontkomen. Hier wil je gewoon bij zijn, maar zonder pas kom je er gewoon niet in. Dus wat doe je als je met zes personen naar binnen wil, maar slechts twee daarvan in het bezit zijn van een EA-pas? Lullen als brugman.

En dus gaan we op naar de balie. De ene persoon onder het mom van een “verloren pas”, de ander als “cameraman”. Resultaat? Alle zes binnen.

Gamen zonder afspraak

Dan het volgende probleem. De beurs gaat open voor het publiek en dus is het stervensdruk op de beursvloer. Hartstikke gezellig, maar games checken wordt er niet makkelijker op. Wachtrijen lopen op tot een aantal uur wachten en daar heb je als redacteur van het machtige XboxNederland geen zin in natuurlijk.

Dus sjouwen we met zijn allen de uitgevers langs, wapperen een keer met de perskaart en vragen vriendelijk om enkele fast-passes. Even later lopen we bij enorme rijen mensen langs en kunnen we via de VIP ingang naar binnen om de nieuwe Call of Duty, FarCry, Assassins Creed en Project Cars te checken. Awesome!

Bij Project Cars 2 heb ik trouwens een onuitwisbare indruk gemaakt. In een supervette simulator maakte ik me op voor een paar rondjes racen. Ik verkeek me echter op het rempunt van de eerste bocht en torpedeerde mijn Ferrari in een tegenstander. Direct werd ik ervan beschuldigd de boel opzettelijk te saboteren omdat er alleen PS4 stations op de beursvloer stonden. Ik ontkende, maar mijn grijns zei iets anders. Daar ben ik voorlopig niet meer welkom gok ik.

Xbox One X

Goed, conclusie van het verhaal: als je maar hard genoeg lult en net doet alsof het niet klopt dat je niet op de lijsten staat, is het verrassend eenvoudig toch binnen te komen. Dus rest mij nog een laatste uitdaging.

Voor de laatste dag heb ik het mijn missie gemaakt om nog bij Microsoft binnen te komen voor een hands-on sessie met de Xbox One X. Rob en ik zijn de enigen die er nog niet mee gespeeld hebben en ik wil eigenlijk niet weg voordat me dat gelukt is. Dus gaan we nogmaals lullen als brugman om te proberen er binnen te komen. Fingers Crossed.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties