Sinds de Xbox 360 heeft menig gamer verzamelwoede opgelopen. Natuurlijk komt dit door de achievements. De beloningen die je verdient wanneer je aan bepaalde criteria voldoet. Je hebt er geen reet aan en toch wil je ze hebben. Daarom heb ik een lijst gemaakt van 10 games waarmee je in no-time weer 10.000 punten kunt scoren.

Persoonlijk vind ik achievements hunten prachtig. Het laat mij alles uit de game halen dat er in zit en het streelt mijn ego wanneer ik zie dat ik meer punten heb dan mijn vrienden. Collega Rob snapt hier helemaal niks van en vindt achievements verzamelen het meest doelloze dat er is.

Natuurlijk kan het ook een verschrikkelijk irritante bezigheid zijn. Bijvoorbeeld als er een kneitermoeilijke uitdaging bij zit, of wanneer je een debiel aantal kills moet halen (ja ik kijk naar jou, Gears of War) of een absurde hoeveelheid tijd moet spenderen aan het unlocken van dat heerlijke geluidje. Daarom een lijst met games die zulke makkelijke achievements hebben dat je daar weer even je fix kunt halen als je even vastzit.

Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious

Platform: Xbox One en Xbox 360

Deze standalone DLC voor Forza Horizon 2 kwam uit om de film  Fast and Furious 7 te promoten. Eigenlijk was het niks meer dan een demo waar je met een aantal dikke bakken uit de film mee rond kon jakkeren. Er zaten een paar missies in met wat simpele opdrachten en dat was het wel.

Als je hier de volle gamerscore wilt halen ben je ongeveer 2 tot 4 uur bezig. Easy. De game was destijds een poosje gratis te downloaden en kost je nu een tientje in de Xbox Store.

Monopoly Plus

Platform: Xbox One en Xbox 360

Wat kan ik zeggen over Monopoly? Het is een bordgame waarbij vroeger de dobbelstenen bij door de kamer vlogen. Wat een drama als je broertje net even een keer eerder de Kalverstraat wist te versieren.

Het is een bordspel en dus zit er geen storymode in. Met een beetje geluk ben je tussen de 2 en 5 uur bezig om alle 15 achievements te unlocken. Aangezien je kunt multiplayeren met 2 controllers kun je ook daar nog weer voordeel uit halen. Voor een tientje haal je dit jeugdtrauma uit de Xbox Store binnen.

Avatar: The Last Airbender

Platform: Xbox 360

Ook wel bekend als Avatar: 2 minuten + B-knop = 1000 gamerscore. Wanneer je echt snel de volle gamerscore wilt halen, dan mag je deze titel niet missen. Vrijwel het enige dat je hoeft te doen is een hoekje in rennen en op de B-knop rammen. Doe dit ongeveer 2 minuten en dan heb je ongeveer alle achievements gehad. Het moeilijkste aan deze achievement is de tergend slechte game overleven, maar je bent een Gamerscore-Warrior dus komt goed.

Mocht je deze game ergens op willen pikken, kijk dan goed rond op rommelmarkten. Waarschijnlijk zul je hem nergens anders vinden.

CSI: Hard Evidence

Platform: Xbox 360

Nog zo’n gedrocht. In CSI: Hard Evidence moet je, net als in de gelijknamige tv-serie, plaats delicten onderzoeken op bewijs. Dit moet je dan in het laboratorium weer verder analyseren. Klinkt veel spannender dan het is maar goed, je speelt dit voor de achievements. In ongeveer 6 tot 8 uur ben je klaar en kun je hem als onderzetter gebruiken.

Ook voor deze game geldt, kijk rond op rommelmarkten.

King Kong

Platform: Xbox 360

King Kong gaat over een veel te grote aap die vecht tegen dinosaurussen. Ofzo. Is ook niet belangrijk om te weten. Het enige dat je in deze game hoeft te doen voor alle achievements is de game uitspelen. Ongeveer 8 uurtjes heb je daar voor nodig.

Je kunt zelfs alle achievements, behalve de laatste, behalen met een ouderwetse cheatcode. Wederom rommelmarkt materiaal.

Eragon

Platform: Xbox 360

Net als King Kong is ook Eragon een film-game. Dit is ook de reden dat beide games eigenlijk gewoon kut zijn. Eragon kan je wel eens ontmoedigen als je op een snelle gamerscore uit bent, aangezien er 37 achievements in verstopt zitten. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan, want ze zijn idioot makkelijk. Je kunt ze allemaal halen door de game op ‘hard’ uit te spelen. Waarom ze het ‘hard’ genoemd hebben is mij volslagen onduidelijk. Omdat het een film-game is moest hij toegankelijk zijn voor iedereen en dus zit er totaal geen uitdaging in. De enige achievement die je mogelijk zou kunnen missen is die van het vinden van de 18 draken-eieren. Nu is dit een kunst op zich maar krijg je het voor elkaar dan heb je nog steeds een makkelijke 900 punten.

Bied er een euro of een bounty op wanneer je hem tegenkomt.

Iedere Telltale game

Platform: Xbox One en Xbox 360

De Telltale games zijn zeker niet slecht. Maar na een paar van bovenstaande games te hebben gespeeld is het ook wel eens lekker om een leuke game te mogen spelen voor de 1000 punten. The Walking Dead, The Wolf Among Us. Lekkere verhalende games die je alleen maar uit hoeft te spelen voor de volledige gamerscore.

Elke episode kost je 5 euro en als je ze allemaal hebt ben je ongeveer 5 tot 8 uur bezig.

Thomas Was Alone

Platform: Xbox One

Deze indie game kun je in 3 tot 4 uurtjes uitspelen. Je kunt achievements verdienen door het verhaal uit te spelen, een bepaald aantal keer te sterven en te springen. De enige achievement die weer wat lastiger is krijg je voor de collectibles maar met een guide en een level select mag dit ook geen probleem zijn.

Thomas was Alone pik je in de Xbox Store op voor 9 euro.

Child Of Light

Platform: Xbox One en Xbox 360

Child of Light is een RPG van Ubisoft waarin je het meisje Aurora bestuurt die op zoek gaat naar haar vader. De game duurt ongeveer 11 of 12 uur en de meeste achievements verdien je door het verhaal uit te spelen. Een aantal krijg je voor het voltooien van wat optionele side-quests.

Deze game haal je voor 15 euro uit de Xbox Store.

Murdered Soul Suspect

Ok, deze gaat je iets meer tijd kosten dan de anderen maar persoonlijk vond ik hem wel heel tof. Je speelt in deze game de detective Ronan O’Connor die meteen aan het begin van het verhaal wordt vermoord. Vervolgens probeer je als geest je eigen moord op te lossen. Helaas is er net te weinig gedaan met deze toffe setting maar het blijft een vermakelijke game.

Ook hier verdien je achievements voor het verhaal en collectibles. Pro-tip, volg een guide voor de achievements. Ik vond het niet erg om wat heen en weer te rennen maar als je dit leest wil je snelle punten halen.

Je kon deze game recent nog gratis downloaden bij de games with gold. Nu kost de game je 2 tientjes.

En dat is het. daar heb je 10 games, sommige heel tof en andere ronduit kut, waar je redelijk snel en makkelijk de volle gamerscore kunt halen. Daarmee is het niet gezegd dat je deze games ook werkelijk allemaal wilt spelen. Het staat namelijk best kut als je gamerscore ontsierd wordt door enkele gedrochten van games. Speel games zoals je wilt en als je het tof genoeg vindt, dan ga je voor de achievements. Je wilt je namelijk niet hoeven schamen tof?

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments