Van 11 tot en met 13 juni 2019 kunnen we weer genieten van de grootste gamebeurs ter wereld: de E3 in Los Angeles. In deze reeks bespreken redactieleden van XboxNederland.nl hun verwachtingen.

We hebben dit jaar al een behoorlijk aantal topgames gehad, maar met de E3 in aantocht komt daar vast nog een hoop bij. Daarnaast komt de nieuwe generatie consoles ook steeds dichterbij. Sony heeft al laten weten wat de specs voor de PS5 gaan zijn, maar van de nieuwe Xbox weten we het nog niet zeker. Volgens de geruchten wordt het topmodel, de Anaconda, krachtiger dan wat de nieuwste creatie van Sony ons zal brengen, dus de strijd kan hier los gaan barsten. Genoeg om naar uit te kijken dus.

De Anaconda en Lockhart

Uiteraard verwacht ik dat ome Phil met de handen in zijn zakken zal gaan vertellen over de nieuwe generatie Xbox. De Lockhart, die krachtiger zal gaan worden dan de huidige X, maar vooral de Anaconda die beestachtig krachtig moet gaan worden kijk ik naar uit. Hoeveel krachtiger dan de One X zal hij gaan worden? Wat voor games zijn er voor in de maak? Blijft de naam Anaconda? En wat moet zo’n bakbeest uiteindelijk gaan kosten? Ik hoop antwoord te gaan krijgen op al deze vragen. Ik heb mijn spaarpotje alvast klaar gezet voor de aanschaf van de Anaconda.

Avengers

Twee jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat Crystal Dynamics bezig is met een game over de Avengers. Sindsdien is het echter akelig stil gebleven rondom die titel. Dit soort games deden het in het verleden nooit echt heel goed. Slechte controls, lelijke graphics, snel in elkaar geflanste troep die gelijktijdig met een film uitgebracht moesten worden, het was middelmatigheid ten top. Niemand zat er op te wachten.

Hoe anders is dat nu. Marvel poept de ene na de andere blockbuster film uit en Insomniac bewees met Spider-Man op de PS4, nadat Rocksteady dit uiteraard met de Batman Arkham serie al had gedaan, dat het wel echt mogelijk is om een goeie superhelden game te maken. Ik heb in elk geval wel heel veel zin om met Mjölnir wat vijanden een paar flinke tikken te verkopen en ik hoop dat we dit jaar eindelijk weer eens iets horen over het Avengers Project. Uhmm, en dan wel goed nieuws uiteraard.

Games, games, games

Microsoft heeft het afgelopen jaar flink last gehad van koopdrift. Ik weet niet hoeveel studio’s ze in Redmond wel niet opgekocht hebben, maar het zijn er behoorlijk wat. Voor een aantal zal het nog wel wat vroeg zijn om al dingen te laten zien, maar ik verwacht toch wel een paar aankondigingen. De usual suspects, zoals Gears 5, een nieuwe Halo, Forza, het gaat allemaal ongetwijfeld voorbij komen. Daarnaast hoop en denk ik dat Microsoft ook een stuk of wat nieuwe IP’s zal gaan showen.

Omdat de Amerikanen het rijk alleen hebben tijdens deze E3, Sony zei immers al af, zullen andere uitgevers ook hun games showen bij de presentatie van Microsoft. We gaan dus heel erg veel games zien.

Wishful thinking

En dan zijn er nog de titels waar we al jaren om roepen, maar die elk jaar weer schitteren door afwezigheid. Een nieuwe Splinter Cell bijvoorbeeld. Het laatste avontuur van Sam Fisher is alweer zes jaar geleden en sindsdien is Sam AWOL. Die drie groene lampjes, als die dit jaar ergens tijdens de E3 een keer oplichten ben ik een blij man.

Capcom dan. Zij brachten ons dit jaar de remake van Resident Evil 2 en man wat was die gaaf! De geruchtenmolen draait sindsdien op volle toeren. De Japanners zouden namelijk overwegen om het derde deel, Resident Evil 3: Nemesis, dezelfde behandeling te geven als de remake van deel 2 succesvol zou zijn. Met ruim 4 miljoen verkochte exemplaren kunnen we wel spreken van een succes en dus hoop ik dat de geruchten bevestigd worden, al zou dat waarschijnlijk nog wel wat vroeg zijn.

Een andere titel waar ik op hoop is een remaster van de eerste Mass Effect trilogie. BioWare heeft het zwaar de laatste tijd en kan wel weer eens een succesje gebruiken. Een remaster van een succesvolle serie is relatief makkelijk geld verdienen en ik wil wel weer eens met Commander Shepard op avontuur. De kans dat dit gebeurt is redelijk klein, maar ik mag dromen toch?

En zo zijn er nog veel meer dingen waar ik naar uitkijk. Eindelijk een nieuwe Elite Controller, of beelden van de remake van Final Fantasy 7. We gaan het zien. Zijn er nog dingen waar jullie op hopen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments