(dit is een eerder gepubliceerde titel)

De grootste gamebeurs van het jaar, de E3, staat weer voor de deur. Wat wordt dit jaar de klapper? Zien we nieuwe tech? HoloLens, VR, nieuwe Kinect of iets compleet nieuws? En welke nieuwe IP’s gaan we zien? Nieuwe beelden van vorig jaar aangekondigde games?

38

De E3 is het game evenement van het jaar, alle groten der game-aarde zijn hier om hun nieuwste projecten te tonen aan het grote publiek. Vorig jaar zagen we spectaculaire nieuwe IP’s van Microsoft en veel vers beeldmateriaal van reeds aangekondigde games. Halo: The Master Chief Collection, Scalebound, Crackdown 3, Phantom Dust, de lijst is te lang om hier allemaal op te noemen. Hoe gaat Microsoft zich dit jaar in de kijker spelen? Nieuwe beelden van Rise of the Tomb Raider of Quantum Break? Hoe zit het nu precies met Phantom Dust? En de grote vraag, wat laten ze zien aan nieuwe IP’s. Gaan we Battletoads zien? Gears of War 4 en/of een Gears of War Collection? En wat te denken van de HoloLens die onlangs werd onthuld door Microsoft. Dat is een interessante ontwikkeling samen met de aankomende Windows 10. Ongetwijfeld dat we  een mooie demo hiervan te zien krijgen. Recent kondigde Microsoft al aan dat ex-Lionhead Studio hoofd John Needham aan de slag is gegaan bij het HoloLens team. Dat zou betekenen dat de Xbox One en HoloLens hele goede vriendjes gaan worden. Xbox One, PC, smartfoon/tablet en HoloLens die allemaal naadloos samen werken om een ultieme game ervaring neer te zetten, hoe mooi is dat vooruitzicht.

Wat verwachten wij van de E3 2015? We gaan de redactieleden eens langs met deze vraag.

1185366_499658446783203_1801923629_n1-160x159[1]Martin: Ik verwacht de aankondiging van een RTS: Halo Wars. Ik verwacht in tegenstelling tot Bas niet dat Banjo terugkomt. Ik voel een weddenschap aankomen

 

 

me6-239x275[1]Niels: Mijn verwachtingen zijn laag, maar mijn hoop is groot! Immers, hoe meer je verwacht, hoe groter je teleurstelling kan zijn en dat wil ik voorkomen. Misschien toch een paar verwachtingen zoals Fallout 4, Halo 5 gameplay, Crackdown 3 gameplay en een nieuwe Gears of War. Ik hoop echter op veel meer! Bijvoorbeeld:

  • Red Dead Redemption 2Jongens, wie wilt er nou niet een nieuwe Red Dead Redemption met de glorie van de huidige grafische mogelijkheden? Geen John Marshton meer, maar een nieuwe character en nieuwe omgeving! Het zal toch een partij fantastisch zijn als dit wordt aangekondigd.
  • Sleeping Dogs 2Stiekem vermaak ik mij nog met deel 1, dus ja, een tweede deel is zeeeer welkom!
  • Watch Dogs 2De meningen waren verdeeld over het eerste deel. Toch weet ik zeker dat het als franchise genoeg is om een mooie tweede deel neer te zetten, net als toen met Assassin’s Creed.
  • Story DLC van GTA 5: Expansion packs zoals we ze gewend zijn van Rockstar, niet wat gare outfits of nieuwe modes.
  • Nieuwe game van Kevin Levine (die verantwoordelijk is voor de prachtige Bioshock reeks): Bioshock Infinite was fantastisch! Ik wil dat Kevin Levine nog eens zijn magie tevoorschijn tovert en de game community weer de illusie kan geven dat het zich in een andere wereld waant!
  • Conker game: Op de schaal van waarschijnlijkheid heeft deze titel toch wel de kroon van onwaarschijnlijkheid. Echter hoop ik echt op een volle Conker game op de Xbox One! Met de glorie van de jaren ’90!
  • Nieuwe Saint’s Row: Ik ben fan van Saint’s Row. Echter, na deel vier mogen ze wel even dimmen en zich richten op een soort reboot waar de kern hetzelfde blijft, maar zonde paarse dildo’s en andere rare zooi. Ik hoef ook geen superkrachten en aliens boven mijn hoofd. Gewoon lekker terug naar de gang met nieuwe personages en een nieuwe stad!

Kortom, genoeg om te hopen voor deze editie van de E3. Echter hoop ik wel op realistische data wanneer de games uitkomen in plaats van 2016…daarna uitgesteld naar 2017 en dan toch maar 2018 voor de finishing touch! Hopelijk ook zo weinig mogelijk DLC zooi (season passes, blablabla)

image-e1421420880974[1]Jeffrey: Ik ben behoorlijk allergisch voor de zee aan marketingstermen van Microsoft, EA en andere grote bedrijven die met een popiejopie gast op een groot podium staan. Nee, de nieuwe Battlefield en Need for Speed geloof ik wel. En de Call of Duty’s en FIFA’s zullen me al helemaal aan m’n reet roesten. Doe mij de leuke pareltjes maar. Ik volg The Division al vanaf de allereerste info, wat inmiddels al 34 jaar geleden is. Ook van No Man’s Sky viel ik direct achterover en volg ik nu op de voet. Ik hoop wat meer over deze games te horen, maar ben nog meer benieuwd naar het volgende pareltje. Een verrassende game van een ID@Xbox ontwikkelaar zou helemaal een schot in de roos zijn.

Rockstar laat ons in het ongewis zoals alleen Rockstar dat kan, maar ik hoop toch echt dat ze met de opvolger voor het fantastische Red Dead Redemption komen. Er zijn aardig wat geruchten rondom aankondigingen van Bethesda, en waar rook is is vuur. Van Bethesda verwacht ik dus wel een dikke aankondiging, en dan bedoel ik iets in de geest van Fallout 4, óf misschien wel wat nieuws 😮

Wat ik eigenlijk echt hoop is een nieuwe Elder Scrolls die het gevoel van Morrowind en Oblivion geeft en die je coöp kunt doen. Of een nieuwe sfeervolle Mafia game, Rockstar style open world en met Depp en DeNiro als acteurs. Maar dit blijft helaas bij dromen…

avatar-210x210[1]Rob: Ik verwacht dat EA sports met aantal 2016 versies gaat komen van games die ze al hebben. En hoop dat we iets te zien krijgen van Gears of War. En dat Microsoft eindelijk stopt met Halo en iets anders als paradepaardje gaat kiezen. En… Titanfall 2, gek op deel 1, benieuwd wat ze met een deel 2 zouden doen. Misschien wel een singleplayer storymode.

 

pakhuis-gr.-248x275[1]Bas: Ik hoop zooooooooooooo op de terugkeer van Banjo Kazooie bij Rare en ik ga ervan uit deze exclusieve Microsoft dev. een nieuwe IP uit de doeken zal doen. De geruchten zijn er namelijk al! Daarnaast veel aandacht voor het cross-play gebeuren en meer over HoloLens. Verder hoop ik op No Man’s Sky voor de One, een nieuwe Gears en als klap op de vuurpijl een deal met Bioware omtrent de nieuwe Mass Effect of Star Wars RPG. Timed-exclusive? Wie weet! Over Star Wars gesproken kijk ik erg uit naar echte gameplay beelden van DICE’s Battlefront (geen in-engine EA!) en verse footage van Final Fantasy XV, Rise of the Tomb Raider en Halo 5. All on board the E3 Hype Train!

T-290x290[1]Thijs: Door verschillende teasers van Rare hoop ik gigantisch op de terugkeer van de 3D platformer, maar ik ga me nergens op verheugen. Phil Spencer heeft gezegd dat er nieuwe IP’s aangekondigd zullen worden, maar ik zou echt geen idee hebben wat dat zou kunnen zijn. Ik verwacht dat Microsoft wellicht weer een third-party exclusive gaat aankondigen, misschien timed en misschien ook gewoon volledig, aangezien Sony Street Fighter 5 exclusief heeft voor haar console en Phil Spencer zou dit nog goed gaan maken met ons Xboxers.

Verder verwacht ik absoluut dat Microsoft aandacht gaat besteden aan PC, Windows 10 en het hele cross-play gebeuren en uiteraard iets van HoloLens. Halo 5’s campaign onthulling en natuurlijk gameplay beelden van Rise of the Tomb Raider. Daarnaast ongetwijfeld beelden van Scalebound en hopelijk de nieuwe Gears of War, of zal dat dan toch alleen bij een remaster van het eerste deel blijven? Crackdown is ook een game waar ik nu echt een gameplay reveal van verwacht, waarin ze de destructie elementen tonen en een beetje wat we ervan kunnen verwachten. Ik hou dit jaar expres mijn verwachtingen realistisch en hopelijk weet Microsoft weer een top show neer te zetten.

xbnl1-210x210[1]Dante: Microsoft moet en zal dit jaar als sterkste uit de bus komen. Nu Uncharted is gecancelled kan Microsoft met zijn Indie’s als Inside en Below, maar ook met AAA’s zoals Halo zijn slag slaan. Deze juni gaat Microsoft aan de wereld laten zien waarom Xbox de beste console op de markt is. Daarnaast gaat de beurs natuurlijk helemaal los met de nieuwe Fallout en Assassin’s Creed, Star Wars Battlefront en wie weet nog een story-driven DLC announcement voor Dragon Age Inquisition.

Do-2-290x290[1]Domingo: Ik verwacht deze E3 oorlogstaal van Microsoft. Aangezien men nu wereldwijd aanwezig is met de Xbox One zal het nu meer dan ooit de gamers aan moeten spreken. Ik verwacht veel voorspelbare, maar niet minder leuke titels. Uiteraard zal Black Ops III getoond worden, een nieuwe FIFA, Halo, Rise of the Tomb Raider, Star Wars Battlefront, Quantum Break en noem maar op. Waar mijn aandacht echter ligt is bij die ene Ubisoftgame die straks twee jaar geleden bij diezelfde E3 getoond werd en al twee jaar niks anders doet dan ons lekker maken met trailer en informatie. Ik heb het natuurlijk over The Division, kom op Ubisoft ik verwacht nu eindelijk een releasedate! Wat ik tevens verwacht is een samenwerkingsverband tussen Rockstar en Microsoft waarbij men een nieuwe Story dlc aankondigd die voor een bepaalde periode exclusief is voor de One. Ik verwacht echter geen nieuwe game van Rockstar dit jaar, al hoop ik dat ik het fout heb. Tevens kijk ik reikhalzend uit naar de persconferentie van Bethesda, laten we hopen op een Fallout 4 hoewel een Online versie van Fallout ook niet verkeerd zou zijn. Een droom van mij die waarschijnlijk niet uit gaat komen is dat Valve eindelijk een vervolg op Half-Life 2 aankondigt, kom op joh Valve, je kan het niet maken om een twee games uit te brengen die gewoon alles goed doet op het gebied van graphics, gameplay en een ijzersterk verhaal en dat verhaal vervolgens met een open einde al ruim tien jaar open laten! Als kers op de taart kijk ik reikhalzend uit naar de presentatie van Windows 10 en de invloed die dit gaat hebben op de Xbox One, ik geloof er in dat men hiermee nieuwe, baanbrekende stappen kan maken die een nieuw hoofdstuk in de toekomst gaan betekenen.

image1-210x210[1]Sander: Mijn grote hoop ligt op een live on stage demo van Windows 10 waarin alles naadloos samenwerkt. Uiteraard samen met de HoloLens, tevens een releasedate en prijs voor de HoloLens, al zal dat niet gebeuren. Ook zal de Oculus wel de revue passeren, of dat bij Microsoft on stage gebeurt betwijfel ik, maar het zal wel mooi zijn. Qua game hoop ik op Fallout 4, die in 2016 al speelbaar is. Oktober/november 2016, Bethesda is wel in staat dit te flikken. Niemand die ik dit vertel is het met mij eens, maar toch blijf ik er bij. Verder zullen er vast weer een berg indie games voorbij komen, EA met sportgames 2016 editie en meer van dat soort vaste prik dingen. Hopelijk op het einde een ‘one more thing’ momentje, en dan een stuk gameplay van een game waar we nog nooit van gehoord hebben die ons van onze stoel wegblaast.

Hoge verwachtingen en wilde speculaties, de E3 maakt altijd veel los. Wat hier allemaal van uitkomt is de grote vraag, zien we inderdaad Fallout 4, Banjo Kazooie, Watchdogs 2 en een nieuwe Battlefield dit jaar voorbijkomen? We gaan het allemaal zien op de komende beurs. Maandagavond 15 juni om 18:30 houdt Microsoft zijn E3 conferentie. Hou onze site scherp in de gaten, alle nieuwtjes over de E3 2015 vind je hier!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties