Daar zijn we weer! Het jaarlijkse rijtje waar we even een paar mooie games op een rij zetten en de hemel in prijzen. Tegelijkertijd zetten we ook weer de flops op een rijtje en stampen deze genadeloos de grond in! Zet je schrap, hier is mijn top en flop van 2017!

Even nog als een soort disclaimer. Dit jaar heb ik helaas niet zo veel tijd kunnen stoppen in nieuwe games, waardoor ik spellen als Wolfenstein 2, AC Origins, Destiny 2 (maakt op zich niet uit), Cuphead, South Park, Rime, Agents of Mayhem en Prey heb gemist. Hierdoor zal mijn lijst wat anders zijn dan die van andere redacteuren, maar dat is tegelijkertijd ook wel weer interessant!

Flop 2017 – Marvel vs Capcom: Infinite

We beginnen even met de flop zodat we aan het einde kunnen afronden met een top-game en dus dit artikel positief afsluiten. Mijn flop is niet helemaal een flop, want zo erg was de game niet. Ik heb het over Marvel vs Capcom: Infinite. Na dit jaar te hebben genoten van Injustice 2, waar men leuk omgaat met de DC Comics helden, vond ik de Marvel en Capcom fighting game nogal oppervlakkig en saai. Natuurlijk blijft het leuk om tegen vrienden te spelen, maar het mist de diepgang en dialoog die Injustice 2 bijvoorbeeld wel had! Shame!

Tegenvaller van 2017 – Fortnite

Waar mijn collega’s en vrienden volledig hyped voor raakte, bleef ik juist een beetje sceptisch over, namelijk Fortnite. De game waar je met 3 andere vrienden een fort bouwt en vervolgens moet verdedigen tegen zombies. Er zit voortgang in het spel, maar ik kon al aan de trailers zien dat het spel uiteindelijk mega saai zou worden en waar de eeuwige grindfest onvermijdelijk was. Toen kwam het spel uit en inderdaad, na een paar sessies was ik er al klaar mee. Ik zag alweer dat het design draait om mensen verslaafd te maken aan de game met prestige items en weet ik veel wat, maar dat is voor mij niet genoeg. Het lijkt allemaal te veel op elkaar. Jammer, maar geen verrassing.

Top 2017 – Ghost Recon: Wildlands

Waar veel mensen teleurgesteld in waren, ben ik juist helemaal enthousiast. Ghost Recon: Wildlands weet mij al heel lang te boeien! Ik had bij de launch geen tijd om de game gelijk uit te spelen en dat is ook helemaal niet erg. Je kan GR: Wildlands prima na een paar maanden weer oppakken en lekker in allerlei landschappen crossen met je voertuig! De missies zijn niet van hoogstaand niveau en het verhaal… goed, welk verhaal eigenlijk? Maar de gameplay vind ik heerlijk, alsmede het design van de landschappen en uitdaging van de missies. I love it! Gooi daar een goede co-op bij en je hebt uren plezier!

Verrassing 2017 – Call of Duty: Undercover

Helaas moet ik hier even vals spelen. Er zijn namelijk twee games die mij dit jaar hebben verrast. Call of Duty: WW2 en LEGO City: Undercover. De reden waarom CoD:WW2 mij verrast is omdat de singleplayer veel meer te bieden heeft dan ik had gedacht. Natuurlijk kan je ‘m weer in één dag uitspelen, maar de diepgang van het verhaal en de manier waarop ze dit presenteren vind ik toch wel fris voor de franchise! De multiplayer is natuurlijk weer headshots maken, bunnyhoppende soldaten overal en campers, maar de lobby die is toegevoegd plus de manier van lootboxes vind ik een mooie ontwikkeling voor Call of Duty!

Dan heb ik ook nog LEGO: City Undercover. In de redactie sta ik bekend als de falende LEGO gamer omdat ik ooit met één LEGO game niet verder kwam en hier natuurlijk over tierde in de party. ”Dan heb ik een Universitaire Master diploma, maar een simpel k*t kl*te ***** game krijg ik niet voor elkaar!!? Hoe kan dit?!”. Goed, uiteindelijk zag ik iets over het hoofd, maar het kwaad was al geschied. Dit jaar kwam City Undercover uit en de game is heerlijk uitgebreid en biedt humor die ik heel erg kan waarderen. De missies zijn leuk, de wereld is leuk en je kan lekker co-op-en! LEGO games vind ik altijd wel grappig, maar deze verraste mij gewoon.

Shout-outs

Sorry, ik moet weer even vals spelen. Ik wil namelijk nog een paar games benoemen die ik ook echt tof vond, namelijk Yooka-Laylee (een kloon van Banjo-Kazooie), Injustice 2 en Middle-Earth: Shadow of War. De laatste twee zijn gewoon hele goede vervolgen op de voorgaande games in de franchise. Yooka-Laylee is een game waar ik al heel lang op wachtte en die, ondanks alle kritiek, heel vermakelijk was voor mij. Ik hoop dan ook dat ze in 2018 een Twooka-Laylee aankondigen (ja, als Banjo-Kazooie van hun vervolg Banjo-Tooie maakte, dan kan ik dat ook met Yooka-Laylee!).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments