De Xbox Game Pass is met honderden games gevuld. Er is voor ieder wat wils te spelen. In dit artikel zoomen we in op het shooter genre. Wat zijn de beste shooters die in de Xbox Game Pass te vinden zijn? Redacteuren Niels en Rik geven hun mening.

Iedereen heeft wel eens zin in een lekker avondje knallen. Maar welke games knallen nou eigenlijk het lekkerste weg én zijn tevens in de Xbox Game Pass te vinden? Je leest hier onze top 5! Mocht je niet weten wat Xbox Game Pass is? Onderaan dit artikel leggen we het uit.

5. Wolfenstein II: The New Colossus

De Wolfenstein franchise gaat inmiddels alweer ruim drie decennia mee. We kunnen dus met recht stellen dat het merendeel van ons met deze franchise groot is geworden. Het begon ooit als een mod, maar Bethesda heeft er een groots actieavontuur van gemaakt. De laatste jaren zijn er verschillende edities uitgekomen, maar wij kijken specifiek naar deel 2. Wolfenstein II: The New Colossus is namelijk nog beter dan zijn voorganger en weet het first-person perspectief zodanig te verfijnen dat het schieten als een harmonie van actie is. De game is een toppertje in haar soort en moet je als Game Pass abonnee dan ook zeker een keer gespeeld hebben!

 • Beschikbaar: console via Xbox Game Pass
 • Leeftijd: 18 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 1
 • Speeltijd: 15 – 20 uur
 • Moeilijkheidsgraad: 6/10

Ook op de redactie waren we erg onder de indruk. Redacteur Rob heeft de game een dikke 9.2 gegeven. Je kunt zijn review hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over Wolfenstein II: The New Colossus vinden.

4. Titanfall 2

Eén van de meest underrated games van het afgelopen decennium: Titanfall 2. Titanfall 2 is een lekkere shooter. Het biedt veel mogelijkheden en is als shooter zeer veelzijdig. Voor oud-spelers van het originele spel zal het waarschijnlijk wennen zijn en deze zullen ook een aantal elementen missen, maar het verhaal in de singleplayer is absoluut een aanwinst voor de game.

 • Beschikbaar: console via EA Play (in Xbox Game Pass)
 • Leeftijd: 18 jaar en ouder
 • Aantal spelers: single player + online multiplayer (2 – 16 spelers)
 • Speeltijd: 15 – 20 uur
 • Moeilijkheidsgraad: 6/10

Redacteur Rob heeft Titanfall 2 van een review voorzien en was over deze game zeer te spreken. Je kunt zijn review hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over Titanfall 2 vinden.

3. Hitman Trilogy

Wat een verrassing toen we te horen kregen dat de volledige Hitman trilogie opnieuw uitgebracht zou worden én tevens in de Xbox Game Pass te spelen zou zijn. Uiteraard zouden we hier een discussie kunnen voeren of Hitman wel een shooter is, maar screw it. Hitman is volgens ons een rasechte stealth shooter waarbij je eigenlijk de uitdaging hebt om helemaal niet te schieten. Agent 47 krijgt namelijk genoeg opties in de game om zijn doelwit om te leggen en dat maakt Hitman zo veelzijdig qua gameplay. Vergiftigen? Kan. Een kandelaar gebruiken? Mag. Van een afstand door zijn hoofd schieten? Mag ook. We zetten deze topper gewoon in onze top 5! Dat zijn we aan Agent 47 verplicht.

 • Beschikbaar: console via Xbox Game Pass
 • Leeftijd: 18 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 1
 • Speeltijd: +25 uur
 • Moeilijkheidsgraad: 8/10

Onze review van de nieuwste Hitman 3 kun je hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over de Hitman Trilogy vinden.

2. Gears 5

Gears of War is de franchise die de glorie jaren van het Xbox 360 tijdperk vorm heeft gegeven. Na het begin van het Xbox One tijdperk staat de franchise met Gears 5 weer helemaal op de kaart. Een super lekkere third-person cover shooter die ook nog eens een goed verhaal en een strakke multiplayer weet te bieden naast de prachtige graphics.

 • Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
 • Leeftijd: 18 jaar en ouder
 • Aantal spelers: single player, lokale co-op (2 – 3 spelers), online co-op (2 – 5 spelers) en online multiplayer (2 – 10 spelers)
 • Speeltijd:+ 25 uur
 • Moeilijkheidsgraad: 7/10 (moeilijkheidsgraad is aan te passen)

Redacteur Rik is speciaal voor deze game naar Londen gevlogen om de release te vieren en de ontwikkelaars te interviewen. Op de terugweg heeft hij een review van de campaign en van de multiplayer geschreven.

Je kunt hier meer informatie over Gears 5 vinden.

1. DOOM Eternal

‘Een eeuwige klassieker’, luidde de titel van de XBNL-review in 2020. Drie woorden die deze legendarische franchise goed weten samen te vatten. Doom Eternal lijkt een nieuw soort hoogtepunt te vormen voor het first-person shooter genre. Dankzij de combinatie van goed level design, verticale gameplay, lekkere schietactie, dynamische vijanden, glory kills en platforming wordt de Doom gameplay één groot symfonie met harde metal op de achtergrond. Er is bijna geen grotere ode aan het FPS genre dan Doom Eternal. Doom Eternal is genadeloos, hard en bruut en eist dan ook deze nummer 1 plek op.

 • Beschikbaar: console via Xbox Game Pass
 • Leeftijd: 18 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 1, online multiplayer (2 – 3 spelers)
 • Speeltijd: 20 – 25 uur
 • Moeilijkheidsgraad: 7/10

Ook op de redactie hebben we destijds enorm van deze game genoten. Niels heeft de game een 9 gegeven. De review kun je hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over DOOM Eternal vinden.

Wat is Xbox Game Pass?

Je kunt op twee manieren games op je Xbox spelen. Uiteraard kun je een game kopen. Dat kan zowel een fysiek exemplaar of een digitaal exemplaar zijn. De fysieke games koop je in de winkel en dan krijg je de game op een disc mee. De digitale games koop je in de Microsoft Store, waarna de game aan jouw account gekoppeld wordt.

Xbox Game Pass biedt een andere optie om games te spelen. Je koopt een abonnement waarvoor je maandelijks betaalt. Er zijn drie Game Pass abonnementen beschikbaar: Xbox Game Pass voor console, Game Pass voor pc en Xbox Game Pass Ultimate (console en pc). De prijzen kunnen verschillen per webwinkel, maar liggen meestal tussen de 10 – 15 euro per maand, waarbij de Xbox Game Pass Ultimate de duurtste variant is.

Wanneer je in het bezit bent van het Xbox Game Pass abonnement, kun je alle games die hier onderdeel van zijn spelen. Dat zijn er enkele honderden. Je kunt het vergelijken met Netflix of Disney+. Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die vervolgens voor 6 tot 12 maanden te spelen zijn. De games die door de Xbox Game Studios gemaakt worden blijven in de Game Pass te spelen. Daarnaast zien we dat games ook regelmatig in Game Pass terugkeren. Het is een enorm goede deal, vooral voor diegenen die verschillende soorten games spelen of voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier een lijst vinden met alle games die beschikbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments