Gaming zou nooit zo groot zijn geweest als platformers als Mario, Banjo Kazooie en Castlevania niet hadden bestaan. We vertellen je graag welke leuke platform games er in de Xbox Game Pass zitten.

5. Contrast

De game Contrast is al wat ouder, maar zeer welkom in de Xbox Game Pass. Hij is gemaakt door Compulsion Games en die ken je ook van bijvoorbeeld We Happy Few. Contrast laat je als puzzelend met licht en duisternis spelen in een romantische, oude en unieke weergave van de jaren ’20. De stad is jazzy en noir wat enorm aan de sfeer bijdraagt. De game combineert de lichtpuzzels met het platformen en leuke cutscenes en verdient mede dankzij de stijl zeker een plekje in deze lijst. Met een speeltijd van 4 – 5 uur is Contrast de perfecte game om even lekker tussendoor op te pakken.

4. Sable

Het is niet per se de eerste titel waar je aan denkt als je aan het platformgenre denkt, maar Sable heeft zich toch wel als platform game bewezen. Sable gaat met name om het ontdekken van de wereld, puzzeltjes oplossen en allerlei mensen met hun problemen helpen. Tijdens je playthrough zul je veel moeten klauteren, springen en ontwijken om de quests te halen. Sterker nog, het klimmen en klauteren is eigenlijk het grootste onderdeel van de game. Als je bijvoorbeeld de regio wilt verkennen bij de cartograaf, dan zul je eerst bij hem moeten komen en dat lukt alleen door een platformsessie die elke keer weer anders is. Sable dus, ga ‘m lekker spelen.

3. New Super Lucky’s Tale

Het vosje Lucky ontstond al in 2016 toen het een eigen game voor de Oculus Rift kreeg. Later werd Super Lucky’s Tale gemaakt, een non-VR avontuur voor meerdere platformen. Later werd de game nog eens extra verfijnd en kwam daar New Super Lucky’s Tale uit en dat is toch wel voor de platformfans een groot genot. In de game speel je dus Lucky en bezoek je verschillende mooi vormgegeven en interessante werelden om uiteindelijke bij de Book of Ages uit te komen. Het is klassiek qua opzet want je hebt een hub waar je naar de werelden toe kunt mits je genoeg punten hebt voor die ene wereld. De game loopt enorm soepel en biedt superveel leuke omgevingen en karakters. Echt een must-play voor elke platformfan.

2. Psychonauts 2

Psychonauts 2 is Het vervolg op Psychonauts dat voor de eerste Xbox in 2005 uit kwam. Psychonauts 2 gaat over een wereld waarin de Psychonauts het kwaad met hun psychische krachten moeten verslaan. Het is een uniek verhaal met supercreatieve personages en rijk gevulde werelden waar je al jouw platform skills los kunt laten. Het vervolg, Psychonauts 2, is qua uitvoering nog beter dan deel 1 (wat ook wel mag na 16 jaar afwezigheid). Je gaat verder met het personage Raz en dit keer krijg je nog meer werelden voorgeschoteld met de mooiste graphics die de serie heeft gezien. Gooi hier een hele overtuigende voicecasting bij en je hebt uren en uren aan spelplezier.

1. It Takes Two

It Takes Two was bij XBNL-community bekroond tot Game of the Year 2021, maar ook wereldwijd en bij andere websites is deze game met de prestigieuze GOTY award naar huis gegaan. It Takes Two is een game waarbij je eigenlijk alle platform elementen uit alle games ooit bij elkaar ziet komen. Het verhaal gaat over een koppel met huwelijksproblemen, maar dat is niet het meest spannende. De man en vrouw worden veranderd in een soort poppen en zullen zich een weg moeten banen naar hun dochter om de poppenvloek op te heffen. Deze weg vindt plaats in vele werelden met vele soorten gameplay. Het is werkelijk een fantastische ervaring en weet je wat het allerleukste is? Je moet deze game in co-op spelen waardoor je alle plezier met een partner beleeft. It Takes Two is met alle recht de GOTY van 2021.

Welke platformers uit de Xbox Game Pass heb jij al gespeeld? En, hoe ziet jouw top lijstje er uit?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments