Een aantal weken geleden schreef onze criticus Gerardus Perry Gezienus ook wel Jeffrey genoemd een wat minder positief stuk over Ghost Recon Wildlands. Hij schreef zijn visie op basis van de Closed Beta van de game. Als Ubisoft fanboy ben ik het hier natuurlijk niet mee eens en ik ga jullie vertellen waarom je deze game gewoon moet halen!

Ubisoft en Domingo zijn al sinds 1995 gelukkig getrouwd. Ik speel hun spellen niet, ik verslind ze. Al jaren hoop ik dat Ubi tijdens de E3 weer een nieuwe Splinter Cell aankondigt, want Sam Fisher is gewoon mijn grote favoriet.

Oke, genoeg sentimenteel gekletst. Om direct met de deur in huis te vallen was ik het met Jeff eens dat de Closed Beta van Ghost Recon Wildlands geen beste indruk achter liet. Maar kom op Jeff, het was een béta! En hier verdient Ubisoft direct enorm veel lof, want de Open Béta kwam drie weken na de Closed Béta en liet direct veel verbeteringen zien. Zoveel dat ik echt niet meer kan wachten op de game.

Een groot (misschien ook wel het enige) minpunt van Watch Dogs 2 was het auto rijden. Dit werkte gewoon niet soepel, omdat je auto meer leek te glijden dan te rijden. Ik schrok dan ook best toen ik in de Closed Beta van Wildlands hetzelfde systeem zag terugkeren. Gelukkig vraagt Ubi om jouw feedback na een bèta en hebben ze er in drie weken wat aan gedaan. Het autorijden voelt nu een stuk soepeler, natuurlijker en daarom ook leuker aan.

De controls zouden trouwens ook erg stroef zijn. In de Open Beta zag ik duidelijk dat de game nog wat soepeler lief, maar om nou te zeggen dat ik in de Closed Beta echt problemen had? Nee.

Daarnaast hoorde ik veel gezever over het cover systeem. Dit zou niet goed werken. Waarom men dit vindt is mij echt een raadsel. Dit is de eerste game die je in cover niet laat vastplakken aan objecten zoals The Division dat bijvoorbeeld wel doet. Een stuk realistischer, als je het aan mij vraagt.

Daarnaast is Ubisoft echt sterk geworden in online gaming. Ja, ik weet dat de bèta in het begin wat problemen had online, maar welke bèta heeft dat niet? Daar is het een bèta voor toch? Ubisoft is in Wildlands weer sterk, want hoe vet wil je het hebben? Een grote, tropische, open wereld waar je met je vrienden in kan duiken. Je gelooft het niet, maar deze RushRambo houdt best wel eens van samenwerken. En dat is waar deze game om draait. Teamwork! Want hoe ga je naar binnen? Schakel je iedereen ongezien uit en pak je je doelwit. Of ga bombardeer je alles plat met mortieren van de rebellen? Gaaf man!

Geloof me, deze game draait om plezier. Deze game draait om samenwerken. En deze game draait om lachen met elkaar. Ik kan er nog steeds niet bij dat mensen dit niet waarderen. Als je nu al kijkt naar wat men in drie weken tijd heeft opgepoetst in deze game, dan kan het alleen maar beter worden. Zorg dat je deze game in huis haalt. En het moraal van het verhaal? Closed Bèta? Don’t judge a book by it’s (unfinished) cover.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments