Column: 10 jaar The Witcher is meer dan alleen deel 3 ‘The Wild Hunt’

Er bestaat ook nog een deel 1 en 2 en een hele boekenreeks

Er zijn van die games die je vanaf het begin af aan volgt en het komt zelden voor dat je jouw geliefde franchise ziet bloeien tot één van de populairste franchises ooit. Voor mij is The Witcher deze franchise. Nu is natuurlijk iedereen een ”echte” Witcher fan… maar ik durf te wedden dat 90% waarschijnlijk deel 1 niet heeft gespeeld of überhaupt snapt wat Ciri voor rol heeft voor Geralt. 

Gisteren zette CD Projekt RED (ontwikkelaar van The Witcher games) een video online waarin hoofdpersonage van de game Geralt of Rivia beschrijft hoe de laatste 10 jaren waren voor hem. Aan het einde bedankt hij alle fans voor het waarmaken van die 10 jaar. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben ook dankbaar dat deeltje 3 zoveel zieltjes heeft gewonnen zodat CD Projekt RED immens kon groeien. The Witcher 3 is voor mij het toppunt waar gamen voor staat. Dat is hoe games gemaakt moeten worden, met zulke passie en oog voor detail en met zoveel respect voor het bronmateriaal. Bronmateriaal? Ja, The Witcher is van origine een boekenreeks, geschreven door Andrezj Sapkowski. Oh, en er is ook nog een deel 2 en 3.

Ben je wel echt fan?

Dit artikel is niet bedoeld om even te laten zien dat ik de echte fan ben en de rest van de wereld niet, maar ik ben benieuwd of de zogenaamde ”fans” van The Witcher überhaupt weten dat er een deel 1 of 2 bestaat. Die games waren niet open-wereld en totaal anders dan deel 3 qua gameplay. The Witcher 1 was best stroef met zijn eigen combat en de graphics waren niet echt top-notch voor die tijd, maar je krijgt er bijvoorbeeld al wel te maken met Zoltan Chivay, Dandelion, Shani, Yennefer en Triss (wat is zij lelijk in deel 1 zeg). The Witcher 2 maakte al heel veel goed qua graphics, verhaal en gameplay. Toch was het voor mij iets teveel gericht op politiek i.p.v. op de Witcher zelf (maar dat komt op zich wel overeen met de boeken op die manier).

Als je The Witcher 3 kan waarderen voor het verhaal, dan zijn de games het zeker waard. Sterker nog, wil je echt alles van het verhaal weten, lees dan de boeken! In The Wild Hunt wordt wel uitgelegd wat Ciri haar rol is, maar er zit nog een behoorlijk groot stuk verhaal aan vast. Er wordt naar gehint in het derde deel met de schattige jonge Ciri en surrogaat vader Geralt, maar het is het zeker waard om je dieper in het verhaal te storten.

 

Willen we The Witcher 4 echt?

The Witcher 3 is het einde van een drieluik aan verhalen, maar er is nog meer dan zat om te vertellen. Komt er ooit een Witcher 4? Willen we een Witcher 4? Ik wil zeker een Witcher 4, maar ik denk niet dat het verhaal dan net zo sterk zal zijn als deze drie games. Er kan nog veel meer worden verteld over het leven vóór Ciri en tijdens haar tienerjaren, maar dan zal de focus toch echt veel meer liggen op Ciri en niet op Geralt. Dan ga je namelijk het hele pad van serie volgen naar het moment dat zij die krachten heeft en zul je snappen waarom zij zo belangrijk is voor de wereld.

Ben je fan en wil je meer van The Witcher, koop dan eens deel 1 en 2 en lees de boeken. Ze zijn het allemaal waard!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments