Xbox exclusive As Dusk Falls zou wel eens één van de verassing van 2022 kunnen worden. Maar wat voor soort game is het eigenlijk en wat weten we er al over? In dit artikel zetten we alles even voor je op een rijtje.

As Dusk Falls wordt door Interior/Night ontwikkeld. Interior/Night is een onafhankelijke game studio waar Caroline Marchel hoofd van is. Diegenen die van sterk verhaalgedreven games houden, zullen haar naam mogelijk kennen als voormalig lead game designer van Heavy Rain en Beyond: Two Souls. Twee absolute pareltjes van een games en toppers in hun genre.

De studio van Interioir/Night is met 40 ontwikkelaars een relatief kleine studio die bestaat uit zeer ervaren ontwikkelaars, aangevuld met professionals uit de filmindustrie, illustrators een aantal talentvolle nieuwkomers. De studio beoogt games te ontwikkelen die gaan over universele thema’s, zoals liefde, verlies, familie en veerkracht. Het doet me daarmee enigszins denken aan studio’s als DONTNOD en Ninja Theory. De eerste indrukken van de game As Dusk Falls laten echter een volledig eigen stijl zien. As Dusk Falls wordt tevens de eerste titel die de studio uit zal brengen.

Wat voor soort game is As Dusk Falls?

Wat we op dit moment weten is dat As Dusk Falls in de categorie interactief drama valt. Dat klinkt misschien wat vaag, maar onderstaande beelden geven best een goede indruk van het genre. Qua gameplay zul je vermoedelijk moeten denken aan games, zoals de Life is Strange titels of de Telltale Games.

Wat voor beelden van As Dusk Falls hebben we al gezien?

Tijdens de E3 van 2020 is As Dusk Fall aangekondigd. We kregen toen de volgende trailer te zien:

De sfeervolle muziek en sterke voice-acting vallen op, maar ook de visuele stijl is er eentje die we niet veel in games tegen komen. Er wordt van een mix van 2D en 3D gebruik gemaakt. Hoe werkt de studio aan deze game en welke resources zet het in? In onderstaande ‘behind the scenes’ krijgen we meer uitleg.

Waar gaat het verhaal in As Dusk Falls over?

De slogan van de game luidt: ‘One town, Two families, Three decades of secrets’. De game zal zich in een kleine plaats in Arizona afspelen. Als speler zul je de verhalen van de twee families gaan ontdekken en leer je meer over de 30 jaar dat zij in Arizona wonen. De aanleiding hiervoor is gelegen in een bankoverval die mis gaat.

As Dusk Falls moet in ieder geval een sterk verhaalgedreven game worden, waarbij jij als spelers keuzes maakt die een behoorlijke impact op de verschillende characters zullen hebben.

Met welke characters kun je in As Dusk Falls spelen?

In de aankondigingstrailer zien we verschillende characters voorbij komen. Ook weten we dat twee families in dit verhaal centraal staan. Het is op dit moment nog onduidelijk of je ook met meerdere characters het verhaal kunt doorlopen. Zodra we hier meer informatie over hebben dan zullen we dat hier plaatsen.

Met hoeveel spelers kun je As Dusk Falls spelen?

Het lijkt er vooralsnog op dat As Dusk Falls een single player avontuur gaat worden.

Wanneer komt As Dusk Falls uit?

De exacte releasedatum is nog onbekend. De verwachting is dat de game in 2022 uit zal komen.

Op welke platformen kan ik As Dusk Falls spelen?

As Dusk Falls is een Xbox console exclusive die door de Xbox Game Studios uitgegeven zal worden.

Net als de meeste andere games van de Xbox Game Studios, zal As Dusk Falls ook op de pc uitgebracht worden. Het is vooralsnog onduidelijk of de game in toekomst ook op de Playstation of Nintendo Switch uitgebracht zal worden.

Wat gaat As Dusk Falls kosten en komen er speciale edities uit?

Op dit moment is er nog geen prijsindicatie bekend.

Komt As Dusk Falls ook in de Xbox Game Pass uit?

Uiteraard! As Dusk Falls wordt onder de vlag van de Xbox Game Studios gepubliceerd en zal dus op de dag van release in de Xbox Game Pass te vinden zijn.

Waar vind ik andere gamers om samen enhtousiast over As Dusk Falls te worden?

Er is natuurlijk maar 1 plek te bedenken en dat is de XBNL-community die op Discord te vinden is. Via deze link kun je lid worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments