De kerstdagen zijn achter de rug. Onze buiken zijn behoorlijk gevuld en de controllers lijken haast niet meer in onze dikke handen te passen. Wellicht dat het einde van 2016 daarom wel érg rustig is op het gebied van gamenieuws. Gelukkig staat er ons in 2017 weer een heleboel te wachten. En daarom presenteren wij vast een overzicht van de eerste twee maanden van 2017 in games.

Januari

In januari starten we behoorlijk traag. De games die uitkomen zijn wel vet, maar 2 is een vrij mager begin van het jaar.

Valkyria Revolution

Deze game is onlangs pas aangekondigd voor de Xbox One, wat eerlijk gezegd tegen alle verwachtingen in was. SEGA leek op het gebied van Valkyria altijd een dikke deal te hebben met Sony, want de games van deze reeks zijn nooit voor een Xbox uitgebracht.

Gelukkig komt daar in 2017 verandering in, want over deze games wordt ontzettend lovend gesproken door vele spelers!

In Valkyria Revolution speel je in een fictief Europa aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Europa wordt in de greep gehouden van een groot rijk. Dit rijk heeft net een mineraal ontdekt, Azure, die ze goed zouden kunnen gebruiken als een energiebron.
En uiteraard moet jij daar een stokje voor zien te steken!

Valkyria Chronicles was altijd een strategy game met een vleugje RPG, terwijl Valkyria Revolution eerder een volwaardige RPG zal worden. Nu is niet iedereen het daar mee eens, maar de uitwerking ziet er tot nu toe gelikt uit!

Valkyria Revolution komt op 19 januari uit voor de Xbox One, PS4 en PS Vita.

Resident Evil VII: Biohazard

De tweede release in januari staat in het teken van horror. Biohazard speelt zich af in 2017, zo’n 4 jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil VI.

Het verhaal start in Louisiana in het zuiden van de VS. Je speelt als Ethan Winters en je bent op zoek naar jouw vermiste vrouw, Mia. In de zoektocht naar jouw vrouw kom je uit bij een landhuis, waarvan de familie Baker de eigenaar is.

Er zitten wel wat links tussen de bestaande games en de komende. Echter is er wel een hele nieuwe cast in de game, dus alle personages zullen nieuw zijn. Ook heb je minder verschillende vechtstijlen om het op te nemen tegen de mutanten.

Het feit dat zowel Resident Evil als Biohazard de naam van de game zijn zou slaan op het plot. Bij Resident Evil 6 kwam het commentaar dat Capcom de game een beetje uit de hand liet lopen, want het hart van de game zou moeten draaien om horror.

Dat is waarom deel 7 vanuit een first person perspectief is gemaakt, hierdoor zou het horror deel beter dan ooit moeten terugkeren.

Resident Evil VII: Biohazard komt 24 januari uit voor Xbox One, Windows en PS4.

Februari

De maand februari ziet er al een stuk beter uit. Met een aantal kleine releases, maar ook een paar hele grote komen wij deze maand prima door!

Deformers

Deformers begon als een klein project bij de studio van Ready At Dawn. Maar al gauw zagen de producenten in dat dit best een hit kon worden. Inmiddels werken er ongeveer 25 werknemers aan deze game.

De game is vrij simpel, maar het idee is ontzettend leuk. Iedere speler is een ronde slijmerige blob, genaamd een Form. Samen met alle spelers ben je in één arena en probeer jij je tegenstanders deze arena uit te mikken. Dit kan door keihard tegen ze aan te knallen en ze eraf te laten rollen, door met je ammo iemand van de arena af te schieten, of door je tegenstander vast te pakken en weg te slaan.

Wanneer je tegenstander van de arena af is laat hij kleine druppels achter, deze kun je oppakken om zelf groter en sterker te worden en meer ammo te krijgen.

Ik denk dat dit een spel is zoals Rocket League, waarbij een heleboel verschillende mensen allemaal kunnen genieten van deze game.

Deformers komt 14 februari uit voor Xbox One, Windows en PS4.

For Honor

De tweede release in februari is er eentje van Ubisoft. For Honor is een echte hack en slash game, waar je gewoon ouderwets op je tegenstanders in kunt hakken. En dat voelt goed!

De game speelt zich af in de middeleeuwen. Je kunt kiezen om te spelen voor 1 van de 3 factions en binnen deze factions kun je nog kiezen uit vier verschillende klassen. Iedere klasse heeft zo zijn eigen kenmerken, handige trucjes en verschillende wapens.

Ook is er een competitieve multiplayer modus. Je kunt hier kiezen uit 5 verschillende modi. Voor ieder wat wils dus.

Ook For Honor komt op 14 februari uit voor Xbox One, Windows en PS4.

Sniper Elite 4

Nummer 3 is de tactische shooter Sniper Elite 5. Deze third-person shooter draait natuurlijk om de sniper, dus vaardigheid in stealth is zeker niet mis.

Deel 4 in de reeks is behoorlijk opgevijzeld. Zo krijg je een special bril waarmee je kunt zien waar al je tegenstanders zijn en wat voor wapens zij bij zich hebben. Ook is de kunstmatige intelligentie een stuk beter geworden. Want wanneer je een tegenstander ombrengt zullen andere tegenstanders naar hem gaan zoeken. Ook zullen je tegenstanders vluchten zodra je hun baas hebt vermoord. Een snellere manier dus om door de levels heen te komen.

Je hebt ook behoorlijk meer vrijheid, de maps zijn groter gemaakt en in de gameplay is het mogelijk gemaakt om je eigen plan te trekken. Dit is zeker iets om uit te proberen!

Jawel, ook Sniper Elite 4 komt op 14 februari uit voor Xbox One, Windows en PS4.

Halo Wars 2

De voorganger van Halo Wars stamt inmiddels al uit 2009, dus een opvolger was geen overbodige luxe. De productie van deze game begon al in 2014 en de aankondiging was in 2015. Hoog tijd dus voor de game om in 2017 uit te komen!

Halo Wars 2 is een strategy game, waar jij vanuit vogelperspectief op het slagveld neerkijkt. Je kunt kiezen uit twee teams om mee te spelen, de mensen van de United Nations Space Command. De UNSC ken je zeer waarschijnlijk al. Echter is het team Banished, de aliens, nieuw in deze game. Ze treden op als vervangers van de Covenant.

In de campaign heb je 13 missies om mee aan de slag te gaan en kun je co-op spelen. Ook is er een multiplayer modus waar je met maximal 6 spelers tegen elkaar kunt strijden.
Halo Wars 2 speelt zich kort na de gebeurtenissen van Halo 5: Guardians af. De oorlog tussen de UNSC en the Covenant is voorbij, maar de Banished staan klaar om het op te nemen tegen de UNSC.

Halo Wars 2 komt op 21 februari uit voor Xbox one en Windows.

Lego Worlds

Dit is een game die ik zelf al op de afgelopen Gamescom heb mogen testen.
Lego Worlds is een sandbox game van Warner Bros. waar je zelf aan de slag kunt gaan met het bouwen van een wereld. Een beetje Minecraft-achtig dus.

Je kunt voorgemaakte gebouwen plaatsen, of zelf steen voor steen een gebouw opbouwen. Ook kun je via verschillende landschapstools het terrein en de omgeving aanpassen.
Je kunt echter wel pas een item gebruiken als je deze bent tegengekomen in de wereld. Niet alles komt dus zomaar uit de lucht vallen!

Naast het bouwen van je omgeving kun je ook gebruik maken van allerlei voertuigen. Maar ook kun je vliegen op draken, rijden op een tijger en een rondje maken op een beer. Ze hebben in ieder geval genoeg fantasie bij Traveller’s Tales.

Ik vond Lego Worlds erg leuk om in rond te lopen. Er is een heleboel te beleven en de wereld is enorm groot. Voor de fans van Minecraft zal dit ook zeker een aanrader zijn!

Lego Worlds komt op 24 februari naar Xbox One, Windows en PS4.

Torment: Tides of Numenera

Deze game is ontwikkeld door inXile Entertainment. In maart 2013 werd deze game aangekondigd op Kickstarter en daar hebben ze zo’n 4 miljoen dollar binnen gehaald voor de ontwikkeling. Eigenlijk zou de game in december 2014 uitkomen, maar dit werd uitgesteld tot februari 2017.

Voor 4 miljoen dollar moeten ze wel met een retesterke game komen. Dus het is best logisch dat ze de game nog even hebben uitgesteld. Maar nu wordt het bijna 4 jaar na dato toch wel erg spannend hoe de game zal worden.

Numenera is een wereld in de nabije toekomst waar de val van vele beschavingen de aarde in een verwaarloosde, middeleeuwse staat hebben gelaten. De mensheid leeft vooral in kleine dorpjes, omgeven door relieken uit het verleden.

In Numenera moet je de wereld ontdekken. Je kunt zowel vrienden als vijanden maken en een hoop geheimen van de wereld leren kennen. Want niets is wat het lijkt.

Torment: Tides of Numenera komt uit op 28 februari voor Xbox One, pc en PS4.

Er is dus een heleboel te spelen in de eerste twee maanden van 2017.
Welke games ga jij halen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments