Nog een paar dagen en we hoppen van 2014 naar 2015. Het afgelopen jaar was een bewogen jaar met de Nederlandse release van de Xbox One en de hele rits aan games die uitkwamen. Als ik nu even mijn ogen sluit en bedenk wat er volgend jaar uitkomt dan kan ik niets anders dan een gat in de lucht juichen. We zetten de 15 games die het meest veelbelovend zijn voor 2015 op een rijtje. Let er alleen wel op dat de releasedatums nog ver weg en fictief zijn, games kunnen zoals jullie weten altijd uitgesteld worden.

15: Crackdown

Crackdown kwam, zag en overwon in 2007. De game waarin je een agent speelde die over superkrachten beschikte die uitgebreid konden worden werd met veel gejuich ontvangen. Tel daar de uitstekende coöpmogelijkheden bij en het feit dat de game zich afspeelde in een open wereld en je hebt een hele mooie game. Ook de cartoony look werkte voor deze game perfect en ik weet zeker dat dit op de Xbox One nog beter en mooier uit de verf zal komen. Crackdown is een van de voorbeelden van goede exclusives die op de Xbox beschikbaar zijn en van wat we tot nu toe hebben gezien gaat ook dit deel weer een vermakelijke topper worden!

crackdown

14: Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront was in 2004 een van de weinige games die met 16 spelers online gespeeld kon worden op de Xbox. De kracht van deze game lag hem in het naspelen van veldslagen uit de Star Wars films. De oorlogen werden vol actie, maar ook meeslepend, weergegeven. Naast de oorlogen was SWBF 2, met het spelen met de heroes uit de film, natuurlijk ook een mijlpaal. Het feit dat je de game zowel in First Person als in Third Person kon spelen zorgde ervoor dat jij zelf kon bepalen hoe jij op de veldslagen wou kijken. We zijn benieuwd hoe deze game grafisch op de One tot ontplooiing gaat komen, hopelijk op de E3 hier meer info over!

star wars battefront

13: The Witcher 3: Wild Hunt

RPG-fans opgelet! Voor jullie is The Witcher natuurlijk dé hardcore-game waar jullie al een paar jaar op wachten. De Poolse game werd helaas uitgesteld naar volgend jaar, misschien is dat wel goed geweest gezien het grote zwikkie games wat er dit jaar is uitgekomen. Een ander voordeel hiervan is dat CD Projekt aangaf dat men liever de game uitstelt en nog even wat tweakt dan dat de game slecht afgewerkt op de markt komt. Dit maakt dat we een perfect game kunnen verwachten!

the witcher 3

12: Batman Arkham Knight

Met Batman: Arkham Asylum werd er eindelijk een goede superheldengame gemaakt. De game combineerde een fijne besturing met goede graphics, een duistere sfeer, de Joker en een prima verhaal. Dit werd vanaf Arkham City gecombineerd met een open wereld en ook Arkham Origins trok deze lijn op een fantastische manier door. De beelden die we zagen in trailers waren al veelbelovend: weer die duistere sfeer maar nu op next gen, met die open wereld en DE FUCKING BATMOBILE! Zucht! Is het al 2015?

Batman Arkham Knight

11: Dead Island 2

Dead Island werd met veel bombarie aangekondigd. Want holy shit, wat zag het er tof uit. Op een heerlijk, tropisch vakantieoord overvallen worden door zombies die vanuit alle hoeken en gaten op je af kwamen stormen (de acteurs van The Walking Dead zouden  er jaloers op zijn). Het mooie ervan was dat men met meerdere spelers op pad kon en afzonderlijk van elkaar missies kon voltooien. De game was groot en over veel zaken was goed nagedacht. Zo kon je allerlei wapens gebruiken, denk aan een pistool, AK47, Katana, maar ook een doodgewone schep of een plank als de eerste drie niet in de buurt waren. Een plank die je trouwens zo dodelijk kon maken als je maar wilde door prikkeldraad met een elektriciteitskastje erop te plakken. BZZZZZ zombiesssss!

dead island 2

10: Assassin’s Creed Victory

Ubisoft heeft volgend jaar op het gebied van Assassin’s Creed veel goed te maken na het door bugs geplaagde Unity. Ook het feit dat Victory volgend jaar uit komt, hadden we eigenlijk nog niet mogen weten, maar toch werd dit bekend door een lek. Victory moet zich gaan afspelen in het Victoriaanse Londen en zal volgend jaar uitkomen als enige Assassin’s Creed. Als Ubisoft leuke dingen gaat doen met de Big Ben. de Tower,  Scotland Yard én iconische figuren als seriemoordenaar Jack the Ripper eraan toevoegt en zorgt dat de game bugvrij is, dan zijn we sowieso verzekerd van een topgame!

Assassins creed victory

9: Rise of the Tomb Raider

Lara Croft! Need we say more? Tomb Raider kwam vorig jaar keihard terug met een nieuwe gameplay en een nieuwe Lara. De uit vorige titels ons bekende archeologe was niet meer, dit omdat de game zich in Lara’s jongere jaren afspeelde. We zagen voor het eerst niet meer als die stoere, lekkere chick, maar meer als een angstig meisje die bijna verkracht (!) werd en haar vrienden afgeslacht zag worden. Het zorgde voor een gameplay die het best beschreven kon worden als een mix tussen een goede thriller en een daverende actiefilm.
Rise of the Tomb Raider werd als Xbox One (en 360) timed exclusive aangekondigd. Een gigantische klap in het gezicht van Sony (die Tomb Raider al vanaf deel 1 op het Pleestation had). Waarschijnlijk blijft Tomb Raider echter nu een exclusive daar Microsoft de game zelf uit gaat brengen. Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben, maar good job guys!

Rise-of-the-Tomb-Raider

8: Evolve

Ooit een lelijk iemand met 4 man kapot willen schieten? Ja? Dan is Evolve iets voor jou! Het begin van een compleet nieuwe game. In Evolve neem je het met 4 spelers (hunters) op tegen een 5e speler die het monster is. De taak in Evolve is duidelijk: jaag of wordt opgejaagd. Het feit dat je zowel als monster en hunter uit meerdere klassen mag kiezen, verschillende power-ups kan oppakken en meerdere zij-missies kan doen in een missie, maakt dat we straks verwend worden op een totaal nieuwe gameplay die zowel uniek als verfrissend is.

evolve

7: Scalebound

Nog zo’n game die uitzonderlijke dingen gaat doen en exclusief voor de Xbox One uitkomt. Scalebound draait helemaal om jou en je relatie met je draak. Je draak zul je veel in gaan zetten als wapen, maar ondanks dat is het eigenlijk meer je huisdier. De game belooft groots te worden met prachtige gebieden, epische gevechten waarbij jij en je draak het opnemen tegen andere bizar grote (check trailer) beesten. Het vechtsysteem kunnen we ook veel van gaan verwachten aangezien ontwikkelaar Platinum games (Bayonetta) de regie in handen heeft. Laat maar komen!

scalebound

6: Quantum Break

Misschien wel de langst verwachte game uit dit rijtje. Al vanaf de aankondiging van de Xbox One worden we verwend met trailers van Quantum Break, een game die iets baanbrekends gaat doen. Waarom? Omdat men de game gaat splitsen in een game en een echte TV-serie! Hoe jij de game speelt zal de serie op TV beïnvloeden en diezelfde serie zal jou informeren over hoe jij de game moet spelen. Kun je het nog volgen? Ja? Oke, want we mogen in deze brute goed uitziende game ook nog gaan kloten met de tijd. Ik eis bij deze dat de serie van Quantum Break óf GTST óf Utopia gaat vervangen!

quantun break

5: Dying Light

Nog een zombiegame die ons omver gaat blazen en in mijn ogen de grootste concurrent van Dead Island 2. In Dying Light stappen we in de schoenen van Kyle Crane, een undercover agent die naar Harran word gestuurd, een sloppenwijk midden in Brazilië. Dying Light kent een schitterend dag en nachtsysteem. Zo zul je overdag veel op pad gaan om voedsel en wapens te bemachtigen, overlevenden te redden en vallen te zetten. Overdag zijn de geïnfecteerden zeer makkelijk zichtbaar en traag maar zodra de zon gaat liggen worden ze snel, agressief en zullen ze je opjagen tot ze je opgepeuzeld hebben. Ondanks het enorme arsenaal aan wapens zullen we voornamelijk getrakteerd worden op melee-wapens, dus dat wordt één op één vechten met die viezerikken. Yikes!

dying light

4: Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Hea hea, eindelijk weten we meer, wat man man man, wat moesten we hier lang op wachten. Na onze schitterende actie pakkende avonturen in Vegas met deeltje 1 en 2 bleef het angstvallig stil rond Team Rainbow. Tot daar opeens de uitgelekte gameplaytrailer was van een Rainbow Six genaamd Patriots, die gauw aangevuld werd met een teaser. Opnieuw bleef het stil en plots kondigde Ubisoft aan dat men het roer om zou gooien en Patriots van tafel geveegd werd. Het resultaat wat daaruit voort kwam, bleek Siege, die veel tongetjes kwijlend liet hangen en veel oogjes liet uitpuilen op de afgelopen E3.
Het verhaal zal ongetwijfeld weer tiptop in orde zijn, maar kom op! Deze game speel je voor zijn Multiplayer waarin je tegen andere spelers gaat proberen gijzelaars te redden, bommen te ontmantelen en punten over te nemen. En hoe zou je dat doen? Ga je eerst het gebied verkennen of ga je a la Rambo naar binnen? Die keuzes… die zijn aan jou!

rainbow six siege

3: Battlefield Hardline

De reacties waren gemengd na Battlefield 4. De een vond het geweldig, de ander vond het meer van het zelfde. Nou dat zal in Hardline gegarandeerd niet het geval zijn. Deze game gaat namelijk op vakantie van de militaire setting en gaat een hele nieuwe (tijdelijke) richting op! We mogen namelijk overvaller en politieagentje gaan spelen en dat met de vertrouwde Battlefield gameplay. Het geeft in ieder geval een heerlijk gevoel om als politieagent in je wagen of op je motor naar een melding te gaan en een overvaller te arresteren! Of te doorzeven met kogels, dat is aan jou…

battlefield hardline

2: Halo 5 Guardians

Het paradepaardje van de Xbox. Mede voor de Master Chief en zijn epic battles koop je een Xbox. We werden dit jaar al helemaal spoiled met het heerlijke Halo Master Chief Collection (met de mp-beta van Guardians) maar dat zal volgend jaar nog erger zijn. Oke, Halo 4 viel behoorlijk tegen, maar we zijn er heilig van overtuigd dat Halo 5 alles goed gaat maken, zowel op het gebied van de Singleplayer als die van de Multiplayer. Mocht je niet meer kunnen wachten en The Master Chief Collection hebben liggen dan mag je vanaf 29 december mee doen aan de Multiplayer beta van deze aankomende blockbuster.

halo5

1: Tom Clancy’s The Division

Waarschijnlijk de meest besproken game het afgelopen jaar: Tom Clancy’s The Division. Holy Moly, wat waren de trailers vet. Zo vet dat het kippenvel ons over de rug liep. The Division zal zich afspelen in New York City welke uiteengereten is door een pandemie. Daarom word de SHD (Strategic Homeland Division) opgericht door de president. Hun taak is simpel: redt de samenleving koste wat het kost, alles is toegestaan! Het mooie is dat The Division geleverd zal worden met een toffe coöpmode en een verhaal wat gebaseerd is op het waargebeurde Operation Dark Winter en Directive 51. Laat maar komen!

The division

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties