2015 is een jaar geweest vol vette game releases. Helaas heb ik nog steeds geen Xbox One in mijn woonkamer staan, mijn oude vertrouwde 360 doet het nog even iets te goed. Gelukkig heb ik wel een vriend met een Xbox One, die ik vaak genoeg mee naar mijn huis neem. Liefde gaat door het beeldscherm toch?

Door het gebrek aan Xbox One heb ik ook niet al te veel games kunnen spelen dit jaar. Maar toch heb ik het voor elkaar gekregen om een selectie te maken aan flops en één niet geheel onverwachte top.

Wat is er geflopt?

Ik keek toch wel heel erg uit naar de nieuwe Tony Hawk Pro Skater. Gewoon omdat ik dit vroeger heel vaak speelde en ik daardoor ook gemotiveerd werd om zelf een keertje de deur uit te gaan. Helaas bleek Tony Hawk’s Pro Skater 5 niet de verwachte euforie te brengen. Hoe dichterbij de release kwam, hoe triester het nieuws werd. Screenshots waarvan je hoopte dat ze tien jaar geleden waren gemaakt bleken toch echt beeldmateriaal van de nieuwe game te zijn geweest. Normaal kan ik prima met gelimiteerde graphics door een deur, maar dit sloeg toch echt alles. Gelukkig heb ik afgewacht tot de release, want al snel stroomde het internet vol met allerlei teleurstellende verhalen, foto’s en video’s. Ik ben zeker blij dat ik de game niet in huis heb gehaald, hopelijk komt er een opvolger die het wél waard zal zijn.

tonyhawkpro5

Een tweede, hele kleine flop was Halo 5. Nu is Halo 5 een hele vette game, daar niet van. Maar toch had het wel een aantal minpunten. Na Halo 4 had ik die Forerunners wel gezien en tot mijn grote spijt maakten zij hun comeback in Halo 5. Nu is dat natuurlijk zo erg nog niet, maar wat Halo 5 toch wel tot een kleine flop maakte was iets heel anders. Halo vind ik vooral heel erg vet om met vrienden te spelen. Lekker thuis op de bank, een heleboel eten erbij en uiteraard splitscreen de campaign gladjes over doen. Nu vind ik multiplayer ontzettend tof, maar dat hoort niet de enige manier te zijn om Halo samen te kunnen spelen. Dat 343 de mogelijkheid om splitscreen de campaign te spelen heeft geschrapt is in mijn ogen de domste beslissing ooit. En dat terwijl de beslissing om Halo 4 door 343 te laten maken in mijn ogen al niet een hele goede was. Er is tot nu toe ook niemand die ik ken die deze keuze steunt. Misschien ligt het aan het feit dat ik door andere Halo spelers behoorlijk in de pan word gehakt, multiplayer is nu eenmaal niet mijn sterkste punt, maar splitscreen hoort toch gewoon bij Halo?

3 steps forward, and 43 steps back.

En wat was er (uiteraard) top?

Zoals al behoorlijk een aantal keren te lezen was op de website ben ik één van de grootste fangirls van Fallout. Fallout 3 was al fantastisch, New Vegas was ontzettend leuk en dit jaar kwam de langverwachte Fallout 4. In mijn ogen is Bethesda ook gewoon één van de beste uitgevers. Met het begin van The Elder Scrolls werd ik al een beetje verliefd, maar bij Skyrim was toch echt mijn hart gestolen. Het lijkt wel alsof alles wat uit de studio van Bethesda komt keer op keer een knaller is, of ik heb gewoon een roze bril op. In de gegevens die Microsoft vrij gaf was ook te zien dat mijn meest gespeelde game dit jaar Fallout 4 is. Dit is ook helemaal niet gek, want in de zoektocht naar alle bobbleheads gaan behoorlijk wat uren zitten ;). De hele post-apocalyptische setting vind ik geweldig, stel je voor dat wij ons ooit zouden moeten redden in zo’n wereld? Een gekke gedachte, maar wel een hele vette basis voor een game.

Deathclaw

Dit beestje kom je liever níet tegen

Net als in Fallout 3 is de main story line in Fallout 4 weer even meeslepend. Je bent op zoek naar familie van je en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Naast de main story line heeft Fallout zo veel meer te bieden. Side quests blijven keer op keer leuk en interessant, het is geen simpele ‘’vermoord alle raiders in dit gebouw’’. Want iedere quest heeft een uitgebreid verhaal en het aantal quests lijkt inmiddels ontelbaar te worden. Naast het grote aantal quests, is ook iedere quest op een andere manier op te lossen. Stel je voor dat je een sleutel moet hebben van het huis van een crimineel. Je kunt niet alleen iemand omkopen om jou de sleutel te geven, je kunt er ook voor kiezen om de sleutel van die persoon te stelen. Of zoals ik het aan zou pakken, al mijn charmes in de strijd gooien om diegene over te halen (hierbij zijn de grape mentats ook van grote hulp!). Na al mijn uren in de game verveelt het spel me nog steeds niet, er is van alles te ontdekken, ook al is de map niet zo groot als sommige spelers hadden gewild. Er is voldoende te beleven in de Commonwealth, of je nu een dorp aan het bouwen bent, of een museum voor al je verzamelde Power Armors neerzet, er is altijd wat te doen.

Ik kan nog uren blijven praten over hoe fantastisch Fallout 4 is en waarom je het spel écht moet hebben. Mocht je nog iemand weten die nog niet overgehaald is, stuur hem/haar naar mij door. Binnen enkele minuten heb je er een mede fanboy bij! Nu maar hopen dat Bethesda in 2016 wéér zo’n topper op aarde zal zetten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments