Laatst kwam er een bericht online dat LA Noire een remastered versie krijgt voor de Xbox One. Toen dacht ik: ‘Heb ik niet nog een deel 2 te schrijven over de lijst van games die een remaster kunnen gebruiken?” Dat had ik zeker, want deel 1 was in juni geschreven. Bij deze, deel 2 van mijn persoonlijke wishlist aan games die ik remastered wil zien. 

Even een geheugen opfrisser. De games die ik al heb gehad:

12. Burnout Revenge
11. Max Payne
10. Splinter Cell 1, 2 en 3
9. The Godfather
8. Mafia 1
7. Need for Speed: Most Wanted (2004)

6. Timesplitters

Eén van de beste co-op franchises in de geschiedenis van games wat mij betreft, TimeSplitters. Je kon het verhaal gewoon lekker met z’n tweeën spelen en de game bood genoeg uitdaging in de gameplay. Arcade actie met een dikke portie humor en een paar tijdmanipulaties in het verhaal en je hebt goud in handen. Het leukst deel is in mijn ogen deeltje 3, Future Perfect. Er zou ooit een onofficiële deel 4 komen, gemaakt door fans en ondersteund door CrytekUK (wat vroeger Free Radical Games was, de ontwikkelaar). Maar daar is het nooit van gekomen. En dat hoeft ook niet, er mogen gerust dikke remasters komen van deel 1 t/m 3!

5. The Elder Scrolls III: Morrowind

Ik hoef eigenlijk geen reden te geven, want Morrowind is één van de beste RPG’s ooit gemaakt. Na deel 3 van The Elder Scrolls kwam Skyrim in de buurt qua gevoel. Er zijn fans die bezig zijn met een remaster van Morrowind, genaamd Skywind (dus deel 3 gemaakt op de engine van Skyrim), maar dat duurt zo lang! Ik hoop dat er gewoon een keer een officiële remake komt. Dat hebben ze gedaan met Skyrim, een soort upgrade voor Xbox One, maar ze hadden in mijn ogen beter Morrowind kunnen pakken. Waarom is Morrowind dan beter? Het spel kende een ongekend goede sfeer en een fantastische setting voor een fantasie verhaal. Ja, ik zou 50 euro over hebben voor een Morrowind remaster.

4. Prince of Persia trilogy

Prince of Persia speelde ik vroeger nog op DOS in 2D crappy graphics. Jaren later kwam Ubisoft met een fantastische benadering van deze franchise en maakte Prince of Persia: Sands of Time, Warrior Within en The Two Thrones. Geweldige games met een combat-systeem die nog nooit zo vloeiend aanvoelde. Tijd terugspoelen en vijanden doormidden hakken met je zwaarden was geweldig! Een remaster van de originele trilogie (en geen HD remake) zou goed vallen bij de fans volgens mij.

3. Medal of Honor: Allied Assault

Als je de graphics nu ziet, dan is het natuurlijk heel lelijk. Maar stel je toch eens de ervaring van Medal of Honor: Allied Assault voor met de graphics anno 2017! Nee, dan krijg je geen Call of Duty: WW2. Wat je dan krijgt, is pure nostalgie in een modern jasje! Lekkere shooter à la Goldeneye en passende muziek. Dorpjes verdedigen en aanvallen. Kom maar op met de remake!

2. Metal Gear Solid

Metal Gear Solid voelt als franchise toch vrij speciaal voor mij. Vroeger had ik het gevoel dat ik de enige was die deze game kon waarderen, maar inmiddels ken ik veel gelijkgestemden die deze franchise, net als ik, heel erg koesteren. Maak alsjeblieft een remake van deel 1, 2 en 3. Op de engine van deel 5 (die niet echt als Metal Gear Solid aanvoelde) en dan opnieuw de avonturen van Solid Snake en Raiden (deel 2). Ik zou huilen van geluk als dat ooit nog komt. Het past ook nog goed bij Konami, gezien het bedrijf vrij inspiratieloos is op het gebied van Metal Gear Solid 5 zonder Kojima.

1. Deus Ex 1

Met meesterwerk, mijn liefde van vroeger, de game waar ik als kleine tiener vrij weinig van snapte en later veel meer begon te waarderen… Deus Ex. De game die liet zien hoe je een first-person shooter verhaal neer moest zetten. Hoe je betrokken kan zijn als personage en natuurlijk hoe je de heerlijke cyberpunk stijl neerzet. Een remake van Deus Ex zou goud waard zijn. Dan niet zo’n HD port of mod op de pc, maar echt een dikke remake!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Blue Dragon en Lost Odyssey zijn ook twee toppers.