Final Fantasy XV is groot. Je kunt er met gemak 75 uur of meer in steken. Het enige nadeel is dat wanneer je de game uitgespeeld hebt, je ook werkelijk klaar bent. Als het echter aan de game director van Final Fantasy XV, Hajime Tabata ligt, ga je voorlopig nog niet klaar zijn met de game.

Hajime Tabata ging in een blog post namelijk behoorlijk gedetailleerd in op toekomstige, gratis updates voor de game. Hij zei onder andere dat de “geweldige ontvangst” van de game de weg heeft vrijgemaakt voor de ontwikkelaar om de game nog verder uit te gaan breiden. Zie ook onze review.

Wij willen dat jullie nog een lange tijd van Final Fantasy XV genieten. We hebben geluisterd naar jullie suggesties en ideeën om de ervaring van de game te verbeteren. Vandaar dat we, naast de reeds aangekondigde content, de game het aankomende jaar gratis blijven updaten.

Square Enix wilde niet op details ingaan maar gaf aan dat het plan is ‘bepaalde elementen van de game te verrijken’. Ook komen er gameplayuitbreidingen voor hoofdstuk 13 en een aantal aanpassingen aan magie en wat andere dingetjes. Verdere details over de gratis updates volgen nog.

Meer verhaalcontent

Na deze updates richt men bij Square Enix hun vizier op het verhaal van Final Fantasy XV.

Wij willen dieper ingaan op het verhaal, waarbij we scenes toe willen voegen die je meer inzicht geven in wat de characters motiveert. Denk aan Ravus en waarom hij zijn gekozen pad bewandelde. Hier hebben we wel wat tijd voor nodig, aangezien we ze weer moeten lokaliseren en in meerdere talen in moeten laten spreken, maar we laten jullie weten wanneer alles klaar is.

Een hoop ideeën

Behalve dus de verhaaluitbreiding vertelde Tabata dat ze nog meer ideeën hebben voor Final Fantasy XV. Op de lange termijn willen ze namelijk andere characters, buiten de 4 hoofdrolspelers om, speelbaar maken. Ook overwegen ze bij Square Enix om customizable avatars toe te voegen.

Andere features die we nog in het hoofd hebben zijn het meenemen van je stats uit een vorige playthrough. Of dingen toevoegen die een nieuwe speelstijl aanmoedigen zoals bijvoorbeeld low-level runs en god mode. Ook onderzoeken we of we de readability, en dan met name de lettergrootte, in een aantal talen ook aan moeten passen. En verder kijken we ook nog naar andere content zoals bijvoorbeeld nieuwe eindbazen met exclusieve beloningen en achievements en limited-time hunts.

Al deze toevoegingen zullen gratis zijn. Daarnaast werkt Square Enix ook nog aan betaalde content die al eerder werd aangekondigd.

  • FF XV Holiday Pack
  • FF XV Booster Pack
  • FF XV Episode Gladiolus
  • FF XV Episode Ignis
  • FF XV Episode Prompto
  • FF XV Expansion Pack: Comrades

Die laatste, Comrades, zal online co-op gaan introduceren. Alle bovenstaande pakketjes zijn overigens nog working titles en zullen dus later hun officiële naam ontvangen.

Het lijkt er dus op dat we voorlopig nog niet klaar zijn met Final Fantasy XV en dat zijn berichten waar ik persoonlijk erg blij van word!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties